Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Toyota’nın 2021 yılında tanıttığı B-SUV segmentindeki modeli Yaris Cross yenilendi. Makyaj operasyonu geçiren otomobilin görünümü tazelenirken, sürüş özelliklerinde de bir takım iyileştirmelere gidildi. Ayrıca, makyaj ile birlikte Yaris Cross'a yeni bir hibrit güç ünitesi de eklendi.

Japon üreticinin yeni otomobilinin dünya lansmanı, İspanya'nın Mayorka adasında uluslararası basının katılımıyla gerçekleşti.

Makyajlı Yaris Cross'un yeni özelliklerine geçmeden önce, lansman etkinliğinde bir araya geldiğimiz Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt'un açıklamalarına bakmakta fayda var.

Zira, yeni modelleri hakkında bilgiler veren Bozkurt, sektördeki güncel gelişmeler ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Read more!
'MARKALAR ZARARINA KAMPANYA YAPIYOR'

Otomobil satışlarının 20 ay sonunda ilk kez geçtiğimiz Nisan ayında düşmesinin nedenlerine değinen Bozkurt, "Nisan'da 9 günlük bayram tatili dolayısı ile satışların düştüğünü söyleyenler oldu, fakat ben buna katılmıyorum, satın almak isteyen bir şekilde alıyor. Son dönemde, yeni bir otomobil satın almaya gücü yetenler azaldı. Ayrıca, araç ihtiyacı olan kişi sayısında da azalma yaşandığını görüyoruz. Taşıt kredilerinde faizler yüksek, araç fiyatlarında artışlar meydana geldi. Tüm bunlar satış rakamlarında etkisini gösteriyor" dedi.

Avrupa Birliği'nin yeni otomobillerde zorunlu hale getirdiği 'Genel Güvenlik Yönetmeliği'ne (GSR) de değinen Bozkurt'un, uygulamanın Türkiye'de 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek olmasının, sektörü olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Bozkurt, "Nisan ayı sonunda açıklanan güvenlik normları gereği, 7 Temmuz'a kadar markaların araçları faturalandırması lazım. Bu durum, 12 ay boyunca satışı yapılabilecek bir otomobilin 2 ay içinde satılması zorunluluğunu doğurdu" dedi.

Mayıs ve Haziran aylarında satış temposunun bu nedenle artabileceğine işaret eden Ali Haydar Bozkurt, "Otomobil markaları 7 Temmuz'a kadar ellerinde kalan araçları satabilmek adına zararına bile kampanya yapıyorlar. 7 Temmuz tarihinin ertelenmesi için yetkililer ile görüşüyoruz, fakat takvim de bir yandan işliyor. Bu süreç tamamlanınca pazardaki satışların düşeceğini düşünüyorum. Bunda, enflasyonu düşürme önlemleri etkili olacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberi Görüntüle
5 YENİ MODEL YOLDA

Yenilenen Yaris Cross hakkında da bilgiler paylaşan Bozkurt, Yaris Cross'un Türkiye’de ilk satışa sunulduğu 2022 yılından bu yana 5 bin 277 adetlik satış rakamına ulaştığını kaydetti.

Bozkurt, "Artık Yaris Cross müşterileri verimliliğe veya daha fazla performansa odaklanan iki tam hibrit motor arasında tercih yapabilecekler. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 3 bin adet üzerinde Yaris Cross satışı gerçekleştirdik. Bu sene hedefimiz, sadece tam hibrit motor seçenekleri ile bu adedin üzerine çıkmak olacak" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ