Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yeni Havalimanı inşaatında iş bırakma eylemi - İş-Yaşam Haberleri

        Üçüncü Havalimanı Akpınar Yerleşkesi'nde çalışan işçiler şartların iyileşmesi için eylem yaptı. Eylemde ateş yakan işçiler şantiyeye giriş çıkışları kapattı. Jandarma işçilere yolu açmasını söyledi. İşçilerin yolu açmaması üzerine jandarma işçilere biber gazıyla müdahale etti. DHA'nın bildirdiğine göre gerginlik devam ediyor.

        İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası bir açıklama yaparak, "3.Havalimanında şantiye sahası içerisinde biz işçilerin kullandıkları servislerin yetersiz olması nedeniyle bu sabah eyleme başladık. Günlerdir bu sorunun çözülmesi için firmanın sahadaki yetkilileriyle işçi arkadaşlarımız arasında görüşmeler oldu ama herhangi bir düzenleme yapılmadı." ifadesini kullandı.

        REKLAM

        İşçiler, “son günlerde 2 arkadaşımız çatıdan düştü, biri ameliyatta. Çalışma koşullarımız çok kötü. Tahtakurusundan uyuyamıyorsun. Her gün 1 saat yağmur altında servis bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        İş bırakma eylemi ve iddialar karşısında Yeni Havalimanı'nın işletmecisi olan IGA, bir açıklama yaptı. açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

        "Bu sabah erken saatlerde işçi kardeşlerimizi inşaat alanına götürmesi gereken servislerin kötü hava koşulları nedeniyle gecikmesi sonucu çalışanlarımız yağmur altında bekledikleri sırada mağdur olmuşlar ve bu durumu protesto etmişlerdir.

        Olayı yakından izleyen İGA yönetimi ve ilgili resmi makamlar, çalışanlarımızla diyalog halindedir. Saat 14:30 itibariyle İstanbul Yeni Havalimanı işletmecisi İGA’nın İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu işçi temsilcileriyle bir araya gelecek ve gerekli çözüm yolları üzerine çalışılacaktır."

        Toplantının ardından bir basın açıklaması yayımlayan IGA, "İstanbul Yeni Havalimanı işletmecisi İGA’nın İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu işçilerle bir araya gelerek gündelik hayatlarına ilişkin bazı talep ve sorunlarını dinlemiştir. Samsunlu, yapılan görüşme sonucunda yaşanan sorunların çözümü konusunda çalışmaların başlatılmış olduğunu ve gerekli tedbirlerin en kısa zamanda alınacağını belirtmiştir." dedi

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa