Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YDS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı! 2018 YDS sonuçları nasıl öğrenilir?

        YDS sınav sonuçları, ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. YDS sınavı 9 Eylül'de adayların katılımıyla gerçekleştirilmişti.Adaylar sonuçlarını TC Kimlik Numarası ve şifreleriyle birlikte ÖSYM'nin sonuç sayfasından öğrenebiliyor. İşte YDS sonuçları sorgulama sayfası...

        YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI

        ÖSYM bugün 9 Eylül'de yapılan 2018 YDS sonbahar sınav sonuçlarının, adaylarının erişimine açıldığını duyurdu. YDS sonuçlarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. ÖSYM'nin YDS sonuçları için yaptığı açıklama şöyle:

        "09 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (2018-YDS Sonbahar Dönemi) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 04 Eylül 2018 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir."

        REKLAM
        2018 YDS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        2018 YDS - 3 BAŞVURULARI BAŞLADI

        2018 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2018-YDS/3) 02 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak. Sınava başvurular, 02-10 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olup adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklar.

        YDS 3 BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

        Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda açıklanmıştır:

        a) Kılavuz ve Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

        b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi:

        Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

        REKLAM

        Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

        Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

        Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

        c)Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.

        YDS 3 BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN
        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa