Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzun süredir kollektif ruh dünyamızın üstüne bir karamsarlık bulutu çökmüş durumda.

        İyi bir şeyler olması beklentisini ve gelecekten güzellikler beklemeyi bir süredir unutmuş durumdayız.

        Ne yazık ki güzel ülkemizin tümünü bir gri sis kaplamış durumda. Gri ton hem duygusal dünyamızın hem de sosyal hayatımızın resmi rengi haline geldimaalesef.

        *

        Ancak son günlerini yaşamakta olduğumuz bu yıl içinde başka bir ilginç gelişme de yaşanmaya başlandı.

        Hepimizin ruhsal dengeleri içinde yeri olan Akdenizli yanımız isyan etmeye çalışıyor.

        "Bu kadar karamsarlık yetti gari" diye bağırıyor bu yanımız. Her şeye rağmen "Hayat güzeldir ve yaşadığımız her an kıymetlidir" diye haykırıp gri sisi dağıtmaya çalışıyor bu Akdenizli yanımız.

        Evet bireyler olarak ekonomik zorlukların altında eziliyoruz ve işsizlikyaşanmakta ama İstanbul bütün bunlara rağmen sanki her şey normalmiş gibi tekrardan gecelerine sahip çıkmaya başladı.

        *

        Geçmişte yaşananlardan da bilirim eğer İstanbul keyifli olursa bu ruh hali bütün Türkiye’ye de yayılır.

        2020 bu yüzden kritikbir kırılma yılı olacak. Hem bireyler olarak kendi ruh dünyamızda çatışmalar yaşayacağızhem de toplum olarak kolektifruh halimiz de çalkantılı olacak.

        Eğer her şeye rağmen güzeli görmeyi başaran yanımız hakim olursa hem o günü hem de geleceğimizi kurtaracağız.

        Ama şu ana kadar olduğu gibi yine karamsarlık ruhumuza ve toplumun üzerine çökerse o zaman işimiz çok zor. Bu ruh hali geleceğimizi karartabilir.

        *

        Ekonomide rasyonel beklentiler en önemli unsurdur. Yarından ne beklediğimize göre bugünü de belirleriz. İyimsersek bugün de güzel olur tersiysek de karanlıklar basar üstümüze.

        Bu basit bir makroekonomik denklemdir aslında. Ekonomi yönetimlerinin de görevi halkın beklentilerini iyimser yöne değiştirmekten ibarettir.

        Bizdeki yönetimin dünyadaki diğerlerine göre bir şansı da var aslında. Burada halk karamsarlıktan çıkmak hayatı tüm renkleri ile yaşamak istiyor artık. Bu yüzden bu yönde atılabilecek her türü olumlu adıma gönülden her türlü desteği de vermeye hazır.

        Yönetim bu insan malzemesinin arzularına karşılık verecek adımları bir an önce atmalı ve hem 2020 yılını hem de geleceği aydınlık hale getirmelidir.

        Bu çağrım sadece iktidara değil, CHP’nin de sorumluluğunu unutmadan halka umut aşılamayı sürdürmesi gerekiyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar