Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen seneden doğrudan 11 oynayan 6 oyuncusundan yoksun sezona başlayan Kasımpaşa, bir de stoper eksikliğinden Hasan Yeşilyurt'u stoper oynatmak zorunda kaldığı bir takımla maça çıkmıştı. Fenerbahçe'de ise Zajc hak ettiği gibi Arao'nun yanında, Osayi de sağ bekteydi.

        Muhtemel 11'lerde gözüken Alioski nedendir bilinmez kadroda olmayınca Ferdi de sol beke geçmişti. Ama asıl değişiklik önden Rossi'nin kesilmiş olması ve Lincoln ile orta sahanın 3'lenmesi olmuştu. Bir korner dönüşü Altay'dan Ferdi'ye uzun top onun taşıdığı topta tek pasta King'e asist ve gol. Bu tip direkt oyunu çok denedi Fenerbahçe Jesus ile. Önde top tutamadıkları için bu kadar çok top kaybı yapıyorlar ve sürekli gittili geldili bir oyun oynuyorlardı. King ile öne geçilen pozisyonun sonrasında yine bir direkt akında Attila'nın pasında Hasan, Valencia'yı düşürünce Paşa açısından felaket senaryosu başladı. 16. dakikada 1-0 geridesiniz ve 10 kişisiniz. Skor 2-0 olduktan sonra Ferdi-Hajradinovic pozisyonunda bu kez sarı kart çıkardı Mete Kalkavan. O pozisyonda da Fenerbahçe 10 kişi kalabilirdi. Hakem hocaları topun gittiği yön falan diyeceklerdir ama kırmızı çıksa itiraz edilmezdi. Devre sonunda Emre Mor'un golü maçı bitirdi zaten. Jesus'tan 2. devre Arda Güler ve Serdar Dursun hamlesi beklerdim. Zaten bitmiş maçta hem onlara moral olur hem de aktif dinlenmeye geçilmiş olurdu. 70'e kadar beklenmesine gerek yoktu. Yine de bu dünya çapındaki 10 numara, kısıtlı zamanda iyi de oynamazken müthiş bir gol attı. Daha çok süre almalı, daha çok süre almalı, daha çok süre almalı..

        4. gol tipik bir Jesus takımı golüydü. Ön alan oyuncusu pres yapıp topu kaptı (King) diğer forvete aktardı o da (Valencia) golü attı.

        Çalışılmış korner ve duran top organizasyonlarını keyifle izledik. Eveleme geveleme olmadan direkt oyuna yönelik hızlı oynama çabasını keyifle izledik. Elbette zaten kadrosu zayıflamış üstelik 10 kişi kalmış Paşa'ya karşı bu gördüklerimizi kriter kabul etmeyenler olabilir. Lakin Jesus'un fark yaratabilecek kabiliyeti ve planları olduğunu fark etmek de güzel. Hocanın transferlerini ve sürekli kendi bildiği oyuncularda ısrarını eleştiriyorum. Ancak taktik bilgisi ve fark yaratacak duran top çalışmalarının lige etki edeceği bir gerçek. Kiev üstü Ümraniye maçları ile oluşan, Slovacko rövanşı ile perçinlenen negatif enerjiyi dağıtma açısından önemli bir 3 puan ve sonuçtu.

        Şimdi Avusturya Wien maçları üstüne Demirspor ve Konya deplasmanı mühim sınavlar. Hoca katkısı tamam fakat kalitenin artması lazım. Bir net golcü ve iyi bir sağ stoper ile ümitler iyice yükselecektir. Kasımpaşa'nın ise sakatlar döndükten sonra dahi en az 3 net 11 oyuncusuna ihtiyacı var.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar