Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğrudan konuya gireyim:

        1- Jorge Jesus gayet iyi bir hoca. Başkan Ali Koç'un 5 yıldaki en iyi tercihi.

        2- Ona getiriyorsanız BELLİ ORANDA güvenmeniz ve dümeni uzun yolculuk boyunca ÇOĞUNLUKLA kendisine bırakmanız lazım. Ama belli oranda ve çoğunlukla kelimeleri mühim. Tamamen ve her zaman değil.

        3- Jesus, biraz lokal bir isim. Portekiz ve Brezilya dışında Güney Amerika hinterlandına hakim. Misal Çek ya da İsveç'ten genç bir potansiyeli tanımayabilir.

        4- En önemlisi bir sezonluk hoca. Bir sezonluk hocaların bazı negatif yönleri vardır.

        A- Genç oyuncu yetiştirmekle uğraşmaz.

        B- Hemen hemen hiç risk almaz ve sadece tanıdığı oyuncuları ister.

        C- Sadece tanıdığı menajerlerle çalışmak ister. Antalyalı Fernando'yu istemez mesela.

        D- Fenerbahçe'de Weghorst ve Trezeguet'de yaşandığı gibi başkanın önerdiği isimlere de yüz vermeyebilir.

        ##

        Lincoln'ü aldırdı. Kabul edilebilir. Hızlı kanat oyuncusu istiyor ve bu tespite sonuna kadar katılıyorum. Bruno Henrique de epey iyi bir tercihti. Ama Bruma konusunda ümitvar değilim. Fenerbahçe'ye sınıf atlatacak bir oyuncu değil. 6 numara için ismi geçen Carvalho gayet iyi bir oyuncu. Alınamazsa Brezilyalı isim de hocanın tercihine bırakılabilir. Basında ismi geçen Portekiz-Brezilyalı adaylara baktığımda fikrim şu oluyor: iyi oyuncular ama sınıf isimler değiller. Her şeye rağmen 6 numara ve 3 numara için belli bir kalite kabul edilebilir şeyler. Hocanın inisiyatifine bırakılabilir. Ama 9 numara transferi hayati. Takım, 5 yıldır ne yaşıyorsa en büyük sebeplerinden biri santrafor eksikliğinden. Aboubakar'ın varlığı ve yokluğu arasındaki farkı gördük. Cornelius'un varlığının etkisini de.. 9 numara tercihi, sezon sonunda gidecek bir hocanın inisiyatifine bırakılamayacak kadar mühim bir tercih. Asla yapılmaması gereken 2 şey var:

        1- Biz önemli bir 9 numara bulduk (Belotti - Dzyuba gibi) hoca istemedi demek.

        2- Berisha - Samatta'ya güvendik demek.

        Ali Koç, bu sene hiç risk almak istemiyor. Kararlılığını görebiliyorum. 6 - 3 veya kanat transferi peki; ama santrafor transferini sadece hocaya bırakmamalı. Geçmişte Rogon'a güvendiği gibi tüm işi Jesus'a bırakmamalı. En az riskli seçimi gerekirse hocasını da ikna ederek yapmalı. Ve yine "eylülü bekleyin ne fırsatlar çıkacak" dememeli.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar