Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa'da 3 kupanın da finalistleri belli oldu.

        5 Büyük Lig'in 4'ü 3 finale takım gönderdiler. İngiltere - İspanya - Almanya - İtalya. Marsilya'nın elenmesi ile 5. büyük lig olan Fransa'nın takımı kalmadı. İskoçya ve Hollanda ligleri diğer finalistleri gönderdi turnuvalara. Yarı finallerde de 5 büyük ligin takımları vardı. Oradan çeyrek finallere indiğimiz zaman Çek Cumhuriyeti (Slavia Prag) ve Yunan (Paok) temsilcilerini gördük.

        Bizim hiç bir takımımız çeyrek final göremedi. UEFA Avrupa Ligi seviyesinden bile düştük kabul edelim. Ama en azından Konferans Ligi'nde çeyrek final bile oynayamayan bir ülke ligine dönüştük. Lig kalitesi konuşulacak ama İskoçya Ligi'nden gerçekten de daha iyi bir ligimiz var. Hollanda'nın 3 büyüklerinden biri olan bu yılın Konferans finalisti Feyenord'u çok değil bir kaç yıl önce Dick Advocaat'lı Fenerbahçe'nin her iki maçta da yendiğini biliyoruz. Bu sene başarılı grup performansı ile doğrudan son 16'ya kalan Galatasaray'ın belki de şanssızlığı o turda Barcelona ile eşleşmesiydi.

        Avrupa başarısızlığımızın bana göre en temel sebebi tempo eksikliğimiz. Bunun da temel sebebi oynamak değil yatmak üzerine kurulu bir ligimizin olması. Yeniden Avrupa'da kafa göstermek istiyor muyuz? En azından Konferans Ligi'nde çeyrek hatta yarı final bu bütçeler ile hayal değilken bu hedeflere ulaşmayı istiyor muyuz?

        O zaman yeni TFF Başkanı kim olacaksa Türk futboluna yapacağı en büyük iyilik yere yatma illetini bitirmesi için hakemlere talimat vermek olacaktır. Topu yalandan centilmenlik için taca atma saçmalığını yasaklamaktır. Tempoyu artıramazsak Yunan ve dahi İskoç liginin de gerisine düşeceğimiz kesindir.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar