Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İsmail Kartal, kendisinin de belirttiği gibi 4'lü diziliş hastası. Zaten, Türk yorumcu taifesinin yüzde 80'inin 4'lü diziliş dışındaki arayışlara alerjileri var. Neydi önermeler?

        • Vitor, hoca değil bu kadro çok iyi.

        • Bu takım 3'lü oynamaz..

        ☆☆

        ▪︎ Oysa Attila'nın 4'lüde zafiyet gösterdiğini, sol bekte oynadığı hemen hemen her maçta hatalar yaptığını, neredeyse 1 aydır tel tel döküldüğünü Vitor Pereira görmüş ve onu ancak 3'lüde; son 1 aydır da kulübede değerlendirmişti.

        ▪︎ Aynı Vitor, Kim'in ve Tiseerand'ın katkıları ile iyi bir 3'lü blok kurmuş. Osayi ve Ferdi'ye yeni kimlik kazandırmıştı.

        Vitor'un 2 temel problemi vardı:

        1- Aslen eleştirildiği gibi 3'lü değil 5'li oynuyor; 5-2-3 gibi bir dizilimle de orta sahayı genelde rakibine veriyordu.

        2- Kibir abidesi idi. Mesut'a da haddinden fazla takıktı.

        Gönderilmesi, hocalık tercihlerinden ziyade takım ve yönetimle olan ilişkilerinin tamir edilemez noktaya gelmesi; benim deyimimle 'Vazo'nun Kırılması' nedeniyle olmuştu.

        ☆☆

        İsmail Hoca geldi. Kim'in yanına Serdar Aziz'i koydu. Mesut'u kesti. Buna "Her boyayı boyadın da bir fıstık yeşili mi kaldı" denir. Herkes uçar da Mesut sürünüyordur o zaman oynatmazsınız. Ama takımda Kim hariç herkes tel tel dökülürken Mesut üzerinden iktidar mesajı vermek bir şey kazandırmaz. Mesut'un fizik gücü, İrfan'dan da Pelkas'dan da iyi. Sene başında hakikaten Vitor'un takımı uçarken 'geberik Mesut' oynamazdı. Ama ne o uçan takım kaldı ne de o geberik Mesut.

        Vitor eleştirilerinin odağındaki önermelerden biri olan "Kadro iyi hoca kötü" cümlesinin altı boş. Bir kere bek yok. "Sosa - Pelkas - Mesut - İrfan hep beraber oynasın" düşüncesi geçen sezon 8 maçlık Belözoğlu düşüncesiydi. O 8 maçta 2 beraberlik, 1 mağlubiyet alındı. Kalan 5 maçın 2'si 94 ve 99. dakikalarda gelen gollerle kazanıldı. Yani Belözoğlu'nun "Pragmatist çözümü" de anlatıldığı kadar bir dominasyon getirmedi.

        İsmail Hoca da o yapıya biraz tempo eklerse başarılı olacağını düşünüyor. Olamaz.

        Bir kere Kim ve Serdar tandemi Allah'a emanet. Novak dışında sol beki yok. Sosa - Crespo - İrfan orta 3'lüsü üretimde ve bilhassa tempoda sorun yaşar. Pelkas aslen geçen senenin son 1 ayından bu yana yok. Oynamaz. Serdar Dursun çalışkan bir isim ama kalitesi 1. santrafor olmaya yetmez. Valencia dışında net kanat forveti de yok. O nedenle İsmail Hoca'ya kimse "Kadro iyi aslında" diyemez. Bu kadronun sorunu kalite yetersizliği. 3'lü ya da 4'lü meselesi değil.

        1. kaleci dahil 6 tane ilk 11 oyuncusu lazım. Bir kaleci - 2 bek - kesinlikle atletik bir 8 numara - tartışılmaz santrafor.. Olursa bir de sol ayaklı kanat forveti de düşünülebilir. 4 - 2 - 3 - 1 resmi ideolojisi ile oynayacaksanız bunlar lazım. Bu kadroya tempo yaptırayım derseniz bir kazanır 2 kaybedersiniz. Rakip dünkü gibi ligin en yetersiz takımı, en düşük kalibreli kadrosu Altay ise yetiyorsunuz. Ama Demirspor'a; Sivas'a yeterli bir kadro ve oyun yok. Kartal Hoca, pazartesinden sonra başlayacak 1 haftalık boşlukta ne yapabilir, ne katabilirse onunla bitecek sezon artık.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar