Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fazla sözü uzatmayacağım, Yeni Tip Corona Virüsü Covid-19 salgını, Dünya Sağlık Örgütü tarafından haftalar önce pandemik (dünyayı saran) ilan etti. 26 Mart Perşembe saat 14.19 itibariyle dünya genelinde 486 bin 948 vaka, 22 bin 25 de vefat vardı. Yine aynı anda Türkiye'de 2 bin 433 vaka ve 59 vefat vardı.

        Spor dünyamızda Fenerbahçe Beko'dan menajer Cenk Renda, 3 basketbolcu Covid-19 virüsünü kaptı.

        F.Bahçe futbol takımında da Max Kruse ve bir sağlık ekibi çalışanı..

        G.Saray'da önce Abdürrahim Albayrak ve eşinin virüsü kaptığını öğrendik sonra Fatih Terim'in..

        Sadece kulüplerimizin teker teker değerli üyelerine ve sporcularına değil ülkemizdeki tüm hastalarımıza geçmiş olsun.

        Dünyada kulüp başkanları, bir çok elit sporcu ve teknik direktörler de virüse yakalandı. Hepsine geçmiş olsun. Bu virüs illettinin futbol dünyamıza etkisini ilerleyen günlerde analiz etmeye çalışacağım. Şimdilik sadece herkes için yürekten geçmiş olsun demek ve dua etmek gerek. Unutulmamalı ki bu illet ancak beraber yenilebilir.

        Real Madrid eski başkanı Lorenzo Sanz'ın vefatına neden olan, bir çok sporcuyu belki de mesleğinden etme ihtimali olan bu hastalık dünyayı etkisi altına aldı. Dünyadan kimse de hastalık sadece kendi başına, sadece kendi ailesinin başına gelmiş gibi davranmadı. #birlikteyeneceğiz etiketine uygun bir biçimde davranıldı.

        Bu salgının endemik değil pandemik olduğunu kavramalı, önce tedbir sonra tevekkül anlayışıyla hareket etmekten ve uyarıları dikkate almaktan başka şansımızın olmadığını bilmek gerek. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Futbol dünyamıza olası etkileri ile ilgili analizimde görüşmek üzere diyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar