Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Corona salgın günlerindeyiz ve bir dünya savaşının içindeyiz.

        Çin, Amerika ve birçok Avrupa ülkesinde olağanüstü durum ilan edildi. Sınırlar kapatıldı, ülkelerarası seyahatler yasaklandı, uçuşlar iptal edildi.

        Okullar kapandı, maçlar tatil edildi, birçok uluslararası şirket çalışmalarını durdurdu. Kongreler, etkinlikler iptal edildi. Alışveriş merkezleri boşaldı, insanlar yiyecek stoklamaya başladı ve evlerine kapandı.

        Kanada Başbakanı, Brezilya Devlet Başkanı, AP Başkanı, birçok ülkenin yöneticisi, bakanlar, parlamenterler karantinaya alındı. Virüs Beyaz Saray’a kadar girdi.

        İnsanlar birbirine dokunmuyor, temas etmiyor, toplu taşıma araçlarına binmiyor herkes herkese kuşkuyla yaklaşıyor, öksüren ya da hapşıran insanlara düşman gibi bakıyor, hastanelerin yakınından bile geçmiyor.

        Corona salgın günlerinde, bir grup kahraman insan var ki onlar bu savaşın tam göbeğinde.

        Bu insanlar dünyada alışık olmadığımız yeni bir savaşın, biyolojik etkenlere karşı savaşın kahraman ordusunun isimsiz neferleri.

        Bu genç insanlar her sabah kalkıp hastanelerine gidiyor. Gripli, yüksek ateşli, öksüren, hapşıran, nefes darlığı çeken yüksek risk grubundaki hastalara bakıyor, tedavisini yapıyor ve evine dönüyor.

        Corona virüste enfekte kişileri de polikliniklerde gören, servislerde yoğun bakımda, solunum makinasının başında tedavi edecek bu insanlar.

        Korkmuyorlar, geri adım atmıyorlar, kaçmıyorlar. Gündüz en riskli hastalarla iç içe, gece nöbet başında. Savaşıyorlar.

        Bu yeni tip savaşta toplar, tüfekler, tanklar, füzeler, uçaklar ve dronlar hiçbir işe yaramıyor.

        Bu savaşın sıcak çatışma bölgesi hastaneler, sağlık kuruluşları.

        Savaşta ordusunun isimsiz neferleri, genç doktorlar, hemşireler, sağlık personelleri.

        Bu insanların acil servislerde tuttuğu nöbet, Mehmetçiğin bir askerin tuttuğu nöbet kadar, hastanelerde verdikleri savaş, cephede sıcak savaşın içindeki bir Mehmetçiğin verdiği savaş kadar kutsal.

        Bugün 14 Mart, tıp bayramı.

        Bugün, bu savaşın tam göbeğindeki sağlık ordusunun isimsiz neferlerinin bu toplumdan tek isteği var.

        Saygı, sadece saygı.

        Bu insanlara saldıran, döven, öldüren bu toplumun magandaları, rahat koltuğunda oturup her gün ölümle burun buruna çalışan bu insanları yerden yere vuran kalemşörler, corona virüsü kelle paça çorbasıyla önlemeye çalışan magazin basının değerli hocaları, halen bu insanları koruyacak sağlıkta şiddet yasasını çıkartamayan parlamentonun sayın üyeleri sözüm sizlere.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar