Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

HAFTA sonu 4. Antalya Televizyon Ödülleri nedeniyle dizi izleyemedim. Antalya'da bir yandan güneşin tadını çıkardım, diğer taraftan da dizi sektörüne hizmet eden kişilerle vakit geçirdim. Bizler sohbet ederken Faruk Bayhan başkanlığındaki jüri iki gün boyunca oylama yaptılar. Verdikleri kararlarla da kimilerini mutlu, kimilerini mutsuz ettiler. Beni hayli şaşırtan birkaç ödül oldu ki, değinmeden edemeyeceğim. Biliyorum, jürinin işi çok zordu ama benim gözümden birkaç önerim olacak. Meryem Uzerli, Ayça Bingöl, Özgü Namal, Nergis Öztürk ve Gökçe Bahadır, En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde yarışıyordu. Tartışmasız beş aday da birbirinden iyiydi. Ödülün yüzde 100, Kayıp Şehir'de yarattığı Aysel karakteriyle Gökçe Bahadır'a gideceği konuşuluyordu. Çünkü Gökçe Bahadır bu sezon herkesi şaşırtan performansıyla ödülü fazlasıyla hak etmişti. Jüri kararını Meryem Uzerli'den yana kullandı. Meryem, Hürrem'le bu ödülü fazlasıyla hak etti ama bu yıl değil, geçen sene... Sanki bu sene geçen yılın özrü dilenmiş gibi oldu.

En İyi Erkek Oyuncu dalında yarışan adaylar Erkan Petekkaya, Erdal Beşikçioğlu, İlker Aksum, Kenan İmirzalıoğlu ve Halit Ergenç'ti. Bu kategoride de Halit Ergenç çok güçlü bir adaydı. Ödül Kenan İmirzalıoğlu'nun oldu. Açıkçası tüm Ortadoğu, Balkanlar, Rusya ve İtalya, Halit Ergenç'i Kanuni Sultan Süleyman olarak kabul etti ama Antalya jürisi üç senedir ikna olamadı diye düşünmekten alamadım kendimi. Bu arada Kenan İmirzalıoğlu'nu ilk tebrik eden de Halit Ergenç'ti. Merhamet'e hiçbir ödül verilmemesi de ilginçti. En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yönetmen dallarında adaydı Merhamet. Bence Çağatay Tosun, En İyi Yönetmen Ödülü'nü alabilirdi. Aslında ne kadar konuşsak boş... Bir Antalya TV Ödülleri Töreni daha bitti. Herkesin ortak tavrı ödül bahane, eğlence şahaneydi. Ama benim AKSAV'a beşinci tören için bir önerim olacak. Bu yarışmaya katılmak için yapım şirketleri kendileri aday olmayı seçiyorlar. O nedenle de bazı diziler senelerdir katılmıyor. Mesela bu sene Kuzey Güney, İntikam, Kurtlar Vadisi gibi çok konuşulan diziler başvurmamıştı. Önümüzdeki yıl aday olmayı istemek değil de, kurdukları ön jürinin her yapımı izledikten sonra aday gösterdiği bir tören olursa daha adil ve çeşitli bir tören olur.

Helal size Tuba VE BERGÜZAR

TUBA Büyüküstün ve Bergüzar Korel, En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde ön jüri kararıyla elenmişlerdi. Ama ikisi de örnek bir davranış sergiledi. Tuba, 20 Dakika dizisindeki ekip arkadaşlarını, Bergüzar ise hem eşi Halit Ergenç'i hem de Karadayı ekibini yalnız bırakmadı. İkisi de çok centilmence tavır sergilediler. İkisine de helal olsun ve bu tavır herkese örnek olsun!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar