Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in görüşlerini ve uygulamalarını genelde beğenirim. Türk futbolunda klasikleşmenin dışına çıkmaya ve sağlıklı adımlar atmaya çalışıyor. Kulübün başarısını ya da başarısızlığını haftalık neticelerle değil, sistemle belirlemeye uğraşıyor.

        Son röportajında da şunları söylüyor mesela:

        *Türkiye’deki yapı gereği, başarısızlıklar geldiği an herkesin gardı çabuk düşüyor. Moraller bozuk olunca, bizde de eleştiriler artıyor. Bu Türk futbolunda hep var.

        *Ancak, eleştiri yapanlar bizim kulüp yapımızı anlamak istemiyorlar. Bizler sadece galibiyet için burada bulunmayan kültürün temsilcisiyiz. İki dedikodunun üzerine sazan gibi atlarsak, camiaya zarar veririz.

        *Bankalarla kredi kullanmayan 1-2 kulüpten biriyiz. Transferden nemalanmaya çalışanlara izin vermiyoruz. En az komisyon ödeyen kulübüz. Devre arasında da aynı sistemle çalışacağız.

        *Teknik Direktör Kemal Özdeş’e inanıyorum. Yeni oyuncuları piyasaya çıkaran, bilinmeyen isimleri kazandıran bir hoca. Kendisiyle ileride görmek istediğimiz Göztepe’nin omurgasını inşa etmek istiyoruz.

        Mehmet Sepil
        Mehmet Sepil

        UZUN YILLAR ÇALIŞMAK ŞART

        Başta da dediğim gibi, bu sözlere hiç itirazım yok, hepsine katılıyorum. Türk futbolu ancak kendini düzgün idare edebilen, disiplinli bir bütçe yaratabilen ve sistemine sadık kalabilen kulüplerle yürüyebilir. Diğerleri ise iflasa açıktır.

        Göztepe Başkanı’na sadece bir noktada hatırlatmada bulunmak istiyorum.

        Arzu ettiği kulübü yaratabilmesi için sistemde devamlılık şarttır. Yalnızca mali disiplinde değil, takımın yapısında ve teknik heyetin çalışmasında da istikrarı sağlamak zorundadır. Göztepe’de diğer unsurların istikrara kavuşturulduğu doğrudur, fakat teknik heyet ve takım kurgusu için aynı iyimser ifadeyi kullanamayız.

        Başkan Sepil’in bu konuda da istikrarı yakalaması gerekir. Çünkü o da, teknik adam değişimi yarışında diğer kulüp başkanlarından farklı davranmıyor. Onlara yeterli zamanı vermiyor. Başarısızlıklar geldikçe onun da gardı düşüyor. Faturayı hemen teknik adama çıkarıyor. Eğer burada da istikrarı sağlarsa, mesela Kemal Özdeş ile ne olursa olsun uzun yıllar çalışabilirse, işte o zaman Göztepe’yi diğer kulüplerden farklı ve özel kılmayı başarır.

        ***

        Çıkar bikiniyi, gör gerçeği

        ABD'li magazin yıldızı Kim Kardashian, eşi Kanye West ve üç çocuğuyla yaşadığı evin giysi odasında bikiniyle çektiği pozu sosyal medya hesabında paylaşmış, pozunu “soyunma odan çok güzel” diyen 4 milyon kişi beğenmiş.

        Aynı pozu bir de bikinisiz çekse, mesela üzerinde pantolon ve kazak filan olsa, acaba o 4 milyon arkadaş soyunma odasını yine beğenir mi böyle!..

        ***

        Bir de yaşları açıklansaydı

        Usta sanatçı Hakkı Bulut, eşi Saadet Bulut'la katıldığı magazin programında banka kartlarının şifrelerini açıklamış, "Mesela herhangi bir bankaya gittiğimde kart şifresini yazarken önce kendi yaşımı yazıyorum, sonra bir de hanımın yaşını yazıyorum" demiş.

        Takdir edilecek bir hareket yapmış, fakat bir eksik var, yaşları da söyleseydi milleti uğraştırmasaydı bari!..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar