Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hunter Biden’la ilgili en önemli gelişmelerle en çok Türkiye ilgileniyor sanırım. Türkiye’de İngilizce yayın yapan medya kuruluşları bile Amerikan başkanının oğlunun bilgisayarından çıkan yazışmalarla Amerikan basınından daha ilgili. New York Times bu konuya henüz girmedi. Merkez medya Hunter Biden meselesinin kamusal yararı olmadığını düşünüyor şimdilik. Tabii bir yandan da görevdeki başkanı korumak istiyorlar. Hillary Clinton’ın e-mail’lerinden boşa kıyamet koparanlar aynı hataya düşmek istemiyor, çünkü bedelinin ağır olduğunu bu yazışmaların Trump’ın seçilmesine katkıda bulunduğunu ve birçok asılsız komplo teorisini beslediğini görünce anladılar. Her sızıntı haber değildir.

        Sağda yer alan Fox News ve New York Post hemen her gün Hunter Biden’la ilgili bir haber yapıyor. Joe Biden’ın oğlunun tamircide “unuttuğu” dizüstü bilgisayar epey bir zamandır elden ele dolanıyor, içinde yer alan 130 bin yazışma parça parça sızdırılarak buradan bir skandal yaratılmaya çalışılıyor. NYT gibi kuruluşlar ahlaki üstünlükten dolayı bu yazışmaların özel hayat kapsamına girdiğini düşünseler de bir yandan haber atlıyorlar: dünyanın her yerinde bir siyasetçinin oğlu seks işçilerine, “crack” olarak bilinen taş kokaine düştüyse haberdir. Bilgisayarının hack’lenmesi ya da hack’lendiğinin iddia edilmesi bile. Bunu bile yazmıyorlar. Ama sızıntıların içinden şimdilik öğrendiklerimizin güncel haber değeri taşımadığı konusunda haklılar.

        SEKS VE UYUŞTURUCU BAĞIMLISI

        Hunter Biden’ın problemli biri olduğu sır değil. Defalarca yazıldı, söyleşilerde bahsetti, babası değindi, hatta geçen sene Hunter Biden’ın yazdığı anı kitabında da bu konulara değiniliyor.

        Kötü evlat tanımlamasına uyacak, insanın babasının soyadı olmasa yan yana durmak bile istemeyeceği bir tipe benziyor. Tabii onunla partilemek isteyenler de olabilir, ama bir siyasetçi oğlu olarak elle tutulur hiçbir tarafı olmayan bir tip olduğu belli. Ahlaki çıtasının hemen hemen hiç olmadığı aşikar. Kendi kendini yok edebilecek, kendine zarar verebilecek biri olduğu da belli. Bazı ailelerin böyle çocukları vardır. Böyle bazı problemli çocukların da babaları Amerikan başkanı oluverir.

        Joe Biden’ın diğer oğlu Beau’nun ölümünden çok sarsıldığı biliniyor. Hunter’a da mümkün olduğu kadar sahip çıkmaya çalışıyor, babası olarak destek oluyor. Kötü evlat, ama bir umut belki düzelir diye umut ediyor. Babalık içgüdüsü bu, anlaşılır.

        Ne yazık ki Hunter’ın düzelmeye niyeti yok. Seks işçilerine on binlerce dolar ödemiş, dahası soyadının ağırlığını hesap dahi etmeden raydan çıkmış hayatını adeta düşmanlarına malzeme verircesine kaydetmiş. Herhangi birimiz bilgisayarımızı bir yerde unutmayız, değil mi? Kamusal figür olmayanımız bile en özel bilgilerimizin birinin eline geçmesinden korkarız. Hele siyasi bir aileye mensupsak her adımımızı iki kere düşünmemiz gerekir.

        Aşırı kimyasallar belli ki Hunter Biden’ın rasyonel düşünme yetisini kaybetmesine neden olmuş, gözü hiçbir şey görmüyor. Yokuş aşağı freni olmayan bir araba gibi son hızda ilerliyor ve önüne çıkan ne varsa yok etmeye hazır.

        Daha evvel Trump’ın seçilmesinde kritik rol oynayan aşırı sağcı Breitbart’ın bir muhabiri 4chan adlı siteden aldığı Hunter Biden yazışmalarını sosyal medyada yayıyor. Breitbart çok güvenilir bir haber sitesi değil, ama kaynağı 4chan gerçek bir muamma. Bu mesaj forum sitesi son yıllarda pornografi ve komplo teorilerinin bolca yer almasıyla ünlendi. QAnon, PizzaGate gibi yalanların ucu hep 4chan’e dayanıyor.

        Paylaşılan Hunter Biden yazışmalarının tamamı da doğru mu değil mi, bilinmiyor. Beyaz Saray bu konuda sessiz, Gizli Servis sadece bir hack’lenme iddiasının farkında olduğunu söylüyor. Hunter Biden’ın dizüstü bilgisayarı Washington Post’a da vardı ve oradan bazı bilgi ve yazışmalar teyit edildi.

        ASIL TARTIŞMALI İDDİALAR

        Şu ana kadar bildiklerimiz Hunter Biden’ın bilgisayarının karşı tarafın eline geçtiği, Apple’ın iCloud platformunun ele geçirilip e-mail ve kısa mesajlara ulaşıldığı. Bilgisayarı ele geçirenler ya iCloud şifresini tahmin etmişler ya da bilgisayarda açılış şifresi yoktu.

        iCloud’daki veriler arasında Hunter Biden’ın küvette taş içtiği çıplak görüntüler, seks işçileriyle konuşmaları, çok sayıda önemli ismin rehbere kayıtlı telefon numaraları var. Ama sosyal medyada çokça dolaşan ve Biden’ı küçük yaştaki kız çocuklarıyla gösteren fotoğraf doğru değil. Teyit siteleri bu son derece rahatsız edici karenin montaj olduğunu kanıtladı.

        Merak edilen konulardan biri Hunter Biden’ın rehberinde kayıtlı olduğu iddia edilen “Pedo Peter” isimli şahsın kim olduğu. Aşırı sağ pedofiliye kafayı takmış durumda, kendi sapkınlıklarının yansıması bile olabilecek kadar takıntılılar bu konuda. Yıllardır dünyayı pedofil bir çetenin yönettiğini kanıtlamaya çalışıyorlar ama bir türlü tutmuyor. Bu sefer de “Pedo Peter” adlı kişinin Joe Biden olduğunu ortaya attılar. Biden zaman zaman yazışmalarında Tom Clancy’nin romanlarındaki Peter Henderson mahlasını kullandığı için kuruldu bağlantı. Ama bu da bir gün sonra çöktü. (Ünlülerin kurgusal bir karakteri takma isim olarak otel rezervasyonlarında, yazışmalarda, adlarının geçeceği herhangi bir yerde kullanmaları yaygın bir durum.)

        Breitbart’a göre bu telefon Hunter Biden’ın telefonunda kayıtlı değil, ama 17 yaşındaki yeğeninin rehberinde böyle bir isim var. Pedofili olarak koparılan fırtına TikTok meraklısı 17 yaşındaki bir gencin kendi arkadaşlarıyla şakalaşması olarak görünüyor şimdilik.

        Pedofili, seks, uyuşturucu kısımları bir kenara bırakılsa Biden’ın gerçekten babası için siyasi bir problem olup olmadığı ortaya çıkabilir. Post bu yazışmalarda oğul Biden’ın Çin ve Ukrayna’daki iş ilişkilerini inceliyor. Çürümüşlük, yolsuzluk olarak görülebilecek birkaç tane tartışmalı durum var. Yönetim kurulunda yer almalar, Amerikan hükümetinden petrol alan bir Çin firmasının Hunter Biden’la bağı vs.

        Örneğin Amerika’dan petrol alan Çin firması Hunter Biden’ın ortağı olduğu yatırım firmasıyla ilintili. Ama bu ticari alışveriş yapıldığı sırada Biden firmayla ilişkisini çoktan kesmişti. Görüntü hoş değil, ama tam olarak “rüşvetin belgesi” denilebilecek bir durum henüz bulunmadı. Bulunursa işte o zaman Joe Biden ağır bir hesap vermek zorunda kalır. Yoksa şimdilik oğullarından biri berbat birine dönüştü diye kimseden özür dilemeye mecbur değil.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar