Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Magazin tarihinin en tuhaf davalarından biri Virginia’a görülüyor ve birkaç haftadır bu gezegenin dışında değilseniz Johnny Depp ve Amber Heard’ün karşılıklı suçlamalarını duymuşsunuzdur. 23 ay evli kalan ve 2017’de boşanan çiftin ilişkisinin hastalıklı olduğu biliniyordu, hatta Heard boşanmanın hemen ardından Depp hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttırmıştı. İngiltere’de The Sun gazetesi Depp’in eşini dövdüğünü iddia etti, dava edildi ama Depp kaybetti. Yargıçlar “kadın döven” ifadesinin Depp’in davranışlarına uygun olduğuna hükmetti. Heard’ün de Depp’e şiddet uyguladığı, hakaretler ettiği biliniyor. Hatta Heard’ün eski kız arkadaşına saldırdığının kayıtları var. Özetle, al birini vur ötekine denecek bir çift haftalardır mahkemede birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortalığa saçıyorlar.

        Bu davanın dünyanın hemen her yerinde bu kadar ilgi görmesinin bir nedeni biri süperstar iki aktörün başrolde olması. Mahkemede konuşulan detaylar televizyon dizileri ya da reality show’lardan bile daha çarpıcı; magazin basını istese bile bunları uyduramaz, gerçekler en bayağı dedikodulardan daha inanılmaz. Parmak kesilmesi, yatağa dışkı bırakılması gibi hayal gücünü zorlayan ayrıntılar açık açık konuşuluyor. Ortada büyük paralar dönüyor, biri 100 diğeri 50 milyon dolar tazminat talep ediyor. Ancak bu eğlencenin bir de ağır bedeli var. Bu dava bir kadının milyonlarca hayranı olan dev bir star tarafından karakter suikastına uğramasına dönüştü. Çok tehlikeli bir kapı aralandı böylece.

        HAYRANLARI SORGULAMIYOR

        Johnny Depp hayranları Virginia’daki davayı izlemek için daha gün doğmadan mahkeme salonunun önünde nöbet tutmaya başlıyor. Mahkemeye yanında alpakayla bile gelen var. Bazı izleyiciler Johnny Depp’in canlandırdığı “Jack Sparrow” karakterinin kostümünü giyiyor. Aslında görülen bir iftira ve hakaret davası; Amber Heard’ün Washington Post’a yazdığı bir makalede adı geçmese de Johnny Depp kendisinin hedef alındığını, bu yazıdan sonra itibar ve işini kaybettiğini iddia ediyor ve 50 milyon dolar istiyor. Amber Heard de karşı dava açarak 100 milyon dolar talep ediyor.

        REKLAM

        Mahkemeye gelenlerse iki kişinin karşılıklı suçlamalarını dinleseler de kararlarını daha baştan verdiler aslında. Mahkeme salonunda da, sosyal medyada da Johnny Depp’in haklılığını kanıtlamak için canla başla çalışan dev bir kitle var. Amber Heard’ün yalan söylediğini kanıtladığını iddia eden YouTube ve TikTok video’ları milyonlarca kere izleniyor. Heard’ün soyadıyla İngilizce kaka kelimesinin kafiyesinden türetilen #AmberTurd etiketi dolaşıma sokuluyor, her gün Heard’ün yalancı olduğuna dair paylaşımlar yapılıyor.

        İki gün süren ifadesinde Johnny Depp oyunculuk performansını kullanıp tribünlere oynadı. Ağır ağır konuşmalar, espriler, taklitlerle şov yaptı. Mahkeme ilerledikçe Depp’in bir arkadaşına bu davayı açmaktaki amacının Heard’ü rezil etmek istediğini söylediği iddia edildi. Doğruysa amacına ulaştı, çünkü belki de ilk kez böyle bir davada, kadının şiddete uğradığının iddia edildiği bir olayda rüzgar kadının aleyhine döndü.

        Amber Heard mükemmel biri değil. Depp’ten aldığı yedi milyon dolarlık boşanma tazminatının tamamını hayır kurumlarına bağışlayacaktı, kaç sene geçti hiç ses yok. İkili evliyken her anlarını kaydetmişler neredeyse, kavgalarında da Heard’ün Depp’e saldırdığı, küfrettiği, evliliğin her iki taraf açısında da “şiddetli geçimsizlik” olduğu anlaşılıyor.

        Yer yer Depp’i delirttiği, hayatından bezdirdiği de ortada: Johnny Depp bir keresinde kavgadan kaçmak için kendisini uçak tuvaletine kapatıyor ve inişe kadar dışarı çıkmıyor. Bir Şükran Günü yemeğinde tabak-çanağın yerini bulamadığı için en yakın arkadaşıyla kavga çıkartıyor Heard. İkilinin ilişkisinde çok fazla uyuşturucu ve çok fazla alkol olduğu için her türlü temas çok abartılı sonuçlar doğuruyor. Cinsel, fiziki, sözlü şiddet var. Ve iki taraflı.

        #METOO HAREKETİNİN SONU

        Heard’ün problemli bir kadın olması otomatikman Depp’i aklamıyor ama bu davanın gidişatına bakılırsa erkek mağduriyetini oynuyor. Dev avukatlar ordusu, hayranları ve kamuoyu desteğiyle Depp’in savaş açtığı Heard birkaç cephede kendisini savunmak zorunda bırakılıyor. Sadece mahkeme salonunda değil, bir de sosyal medyada itibarını kaybediyor. Oscar töreninde şiddete maruz kalan Chris Rock bile yataktaki dışkı hadisesinden sonra Depp’in tarafını tutuyor: “Her kadına inanın ama Amber Heard’e inanmayın,” diye espri yaptı önceki gün. Oysa Heard’ün abartıları ve yalanları olabilir ama inanılacak çok sözü var, geçmişte de bağımsız gözlemciler bu ikilinin birbirlerine karşılıklı sömürü ve şiddet uyguladıklarına karar vermişti. Ancak Depp o kadar büyük bir star ki, adeta hiçbir suçlama üzerine yapışmıyor.

        Heard’e yönelik oluşturulan kuşkular en fazla kadınların mağduriyetinin sorgulanmasına yol açıyor. Sosyal medyada algının bir bölümünü Depp’in ekibinin yönettiğini düşünmek mümkün. Ancak sadece bu davaya değil etkileri. Şiddete uğrayan, taciz edilen, son yıllarda seslerini duyuran ve #MeToo hareketiyle erkekleri hesap vermeye zorlayan kadınların önü kapanıyor. Ciddi ciddi bir dönemin bittiği, erkeklerin şimdi kendi mağduriyetlerini ön plana çıkarıp kendilerini ifşa eden kadınlardan intikam almaya başlayacaklarından endişe ediliyor.

        Erkek istediği kadar kusurlu olsun, yine de işin içinden sıyrılıyor. Mağdur kadın istendiği kadar mükemmel olmadığındaysa erkekler bütün kadın hareketini yok edebilecek fırsat bulmanın mutluluğunu yaşıyor. Mahkemeyi kazanması çok zor gözüken Johnny Depp’in mahkeme salonundaki hal, tavır ve sırıtışı istediğini alan bir erkeğin kibri. Pek “deep” değil.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar