Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYRAMDA gelenektir erken kalkılır, büyükler aranır, bayram ziyaretlerine hazırlanılır. Müzik dünyasında da aynı şekilde bir heyecan olması gerekiyordu.

        Tüm baba isimler ramazan boyu son çalışmalarını yapıp bayrama birer ikişer elindekileri patlatırlardı. Nerede o eski bayramlar, kalıbını her yönden kullandık ama müzik dünyasında olan biten yönünden hiç konuşmamıştık doğrusu. Geçmişine, geleneklerine bağlı olarak Sibel Can’ı bayramlıklarıyla ortada görebildim. Yeni pozları, 20’sinde piyasaya çıkacak “Yeni Aşkım” isimli albümden alınan yeni şarkıları ile ortalarda. Bir başka konuşulan isim de Mabel Matiz… Herkesin tek şarkı ile maça girdiği dönemde 2 CD’lik 23 şarkı sunarak gövde gösterisi yapıyor genç şarkıcı. 19 Haziran’da çıkaracağı yeni albümü Maya’da, Sıla ile yapılan bir başka beste de yer alıyormuş. Hande Yener’in bu sefer İngilizce sefere çıkacağı “Love Always Wins” hazır ama yurtdışı dinamikleri bekleniyor herhalde. Sosyal medyadan Demet Akalın’ın yaptığı sitemden anlıyoruz ki o da Ozan Çolakoğlu ile bir yaz şarkısı çalışmalarında. Ama şarkı hâlâ bitmemiş. Gülşen’in single’ı olacak deniyordu ki bu da heyecan verdi. Ama o bahsedilen single Yıldız Tilbe saygı albümündeki “Delikanlım” ise hüsran tabii. İnsan yaz aylarında yavaşlamak istemiyor. “Jet Sosyete”nin final sezonunda muhafazakâr Lana Del Rey kimliği ile izlediğimiz Nil Karaibrahimgil de yeni albümünü saklayanlardan.

        Büyük kapışma ne zaman olacak, daha doğrusu öyle bir şey olacak mı, geldikleri gibi gidecekler mi bu soruların cevabı yaz boyunca verilecek tabii...

        **********

        MAHMUT ORHAN'A HÜCUM!

        ŞU an bayram tatilinde bulunduğum Atina’da en fazla konuşulan Türk Mahmut Orhan. Bana Türk dizilerinin, basketbol takımlarının sorulmasına alışmıştım ama Mahmut Orhan sorulmaya başlayınca bir şaşırdım. 23 Temmuz’da Atina’nın ünlü plaj kulüplerinden Bolivar’da sahne alacak olan genç DJ’in biletleri kapış kapış gidiyor. Geçen sene 5000 kişilik mekâna 8000 bilet kesilerek bir rekora imza atmış Mahmut Orhan. Üstelik vizesi yetişmediği için söylenen tarihi ertelemek zorunda kalmışlar ama yine de durum değişmemiş. Mahmut dünyada F1 pilotu edasıyla ilerlerken bizim starlar neden ondan yararlanmaz akıl almıyor. Mesela Ajda Pekkan… Birlikte yaptıkları “Kış Güneşi” versiyonunu salsa ya ortaya. Ve Tarkan… “Her Şey Fani”nin Mahmut Orhan versiyonunu neden saklar ki?

        Sayın Süperstar’ım, pek değerli Megastar’ım şarkılarınız bu sayede yabancılara bile ulaşabilir aslında, harekete mi geçseniz acaba?

        **********

        TAMAMEN DUYGUSAL

        ALBÜM satışları için bir araya gelenlerde bu hafta, Depeche Mode’un efsanevi solisti Dave Gahan’a sırtını yaslayan İngiliz ikili Goldfrapp’i görüyoruz. Depresif bir elektro-pop şarkısı olan Ocean aslında Goldfrapp’in 2017 çıkışlı albümü “Silver Eye”- da yer alıyor. Albüm çok ilgi görmeyince şık bir pazarlama tekniğiyle kalkındırmaya çalışıyorlar. Açıkçası o albüm beni fazlasıyla baymıştı ama Dave Gahan işe karışınca olayın boyutu değişmiş.

        Tek tek dinlenmiyorlarsa ikili olarak verelim tekniğini uygulayan plak şirketlerinin amacı tabii ki hali hazırda süregelen Depeche Mode ve Goldfrapp turnelerini desteklemek.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar