Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Salgın döneminde ara verilen parti kongrelerinin, yeni normalde “salonda mı, statta mı, parkta mı yapılacağı” tartışması sürerken, ilk uygulamasının adımı bu hafta sonu atılıyor.

İYİ Parti, Ankara İl Kongresini Yenimahalle Belediyesi’nin salgın öncesi, sanki bugünler düşünülmüş gibi inşa ettiği, doğal havalandırması olan, yeni nesil Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirecek.

Böylece YSK da salonda kongre yapılabilmesinin yolunu açmış olacak.

Aslında ilk siyasi faaliyet olması açısından önemli, çünkü Yüksek Seçim Kurulu’nun koronavirüs salgını nedeniyle aldığı bir dizi kararın da ilk denemesi olacak.

SINIRLI KATILIM

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Asiye Yıldırım’ın anlattığına göre Ankara’da 610 delege bulunuyor; görevliler ile bu sayının 700 civarında olması öngörülüyor.

Toplamda 5 bin kişilik spor salonunda bu sayının daha da aza indirilmesi için üç adayın yarışacağı kongrede siyasi konuşmaları kısa tutmuşlar, 55 yaş üstündekilerin öncelikli oy kullanması kararını almışlar, ayrıca kronik hastalığı olanlara da “akşam saatlerine doğru oy kullanmaya gelin” mesajını yollamışlar.

Böylece salonda kalış süresini en aza indirmeyi amaçlamışlar.

CHP’nin nerede yapacağı konusunda Sağlık Bakanlığı’ndan Büyük Kurultayı için yazılı öneri beklediği Ankara’da ilk deneyim, diğer partilere de örnek teşkil edecek…

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar