Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir yaz mevsiminin daha sonuna geldik. İstanbul belediye seçimleri, okulların tatil dönemi, Ramazan, hava şartları filan derken yazlık beldelerde hepi topu 45 gün süren sezon göz açıp kapayana kadar geçti.

        Özellikle Çeşme’de büyük yatırımlarla açılan restoranlar, kulüpler ve hatta bazı oteller 1 Eylül’de kapılarına kilit vurdu. Çeşme’de konuştuğum bir işletmeci arkadaşım, mantar gibi biten işletmeler için bu 45 günlük sürede sadece üç restoran-kulübün zarar etmediğini anlattı üzülerek.

        TASARRUF ETTİK

        Bodrum’da Çeşme’den farklı değil. Çünkü ülkece yaşadığımız ekonomik sarsıntı içinde artan maliyetlerle birlikte işletmeler de fiyatlarını yükseltmek durumunda kaldı. Bu durumu istismar edenleri tamamen bir kenara koyarak söyleyeceğim o ki, aynı yemekleri yediği, aynı eğlenceyi izlediği ve karşılığında artık asla aynı parayı vermediği mekanlara karşı bu yaz açıkçası insanlar da mesafeli durdu.

        Belli ki artık sadece yeme-içme ve vur patlasın çal oynasın eğlence üzerine turizm yapmak kimseye fayda getirmeyecek. Çok daha geniş düşünmeli, Türkiye’nin tatil beldelerinde spor ve doğa olaylarını da işin içine katarak sezonu uzatmalı, farklı ilgi dallarına sahip insanları da bölgeye çekmeliyiz. İşte bu yüzden bu tür organizasyonlardan biri olan yelken yarışlarını çok önemsiyorum.

        ÇEŞME'NİN RÜZGARI DÜNYAYA AÇILMAYA HAZIR

        Çeşme deyince hep Alaçatı, beachler, restoranlar, pahalılık ve dar sokaklardaki kalabalık konuşuluyor. Oysa Çeşme, rüzgârı sayesinde yelken ve yat yarışı yapılabilecek dünyanın en iyi parkurlarından biri.

        Üç yıldır Çeşme’de düzenlenen Arkas Aagean Link Regatta Çeşme’nin çehresini değiştiren bir organizasyon. Bu yıl, 56 tekne ve 500’ün üzerinde yarışçı sert rüzgâra karşı nefes kesen bir mücadele verirken, yarışı takip edenler de tam bir görsel şölen yaşadı.Şampiyon ise Arkas Mat Sailing Team oldu.

        RUSLAR GELDİ

        Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda da yelken yarışçısı Bernard Arkas ekibiyle birlikte, bu yarışların dünya çapında bir organizasyona dönüşmesi için çalışıyor.

        Bu sene ilk kez yarışlara katılan Rus yelken ekibini de bu yüzden çok önemsiyor. Daha önce hep güney illerinde ya da yurtdışında yarışanRuslar’ın Çeşme’ye gelmesi bir sonraki yarışlar için önemli bir işaret olarak görüyor.Katılımcıların artmasıyla yalnızca Türkiye’de değil, dünyada cazibe yaratacak bir organizasyon yapmayı hayal ediyor. "Bunun bir şirketin yarışı değil beldenin, şehrin yarışı olmasını istiyorum. İzmir'le Çeşme özdeşleştiğinde yönetimler değişse de sahiplenilmeye devam edilir diyor. Ne kadar yabancı yarışçı katılırsa o kadar büyüyecek yelken yarışlarının Çeşme turizmine katacağı değer hesaplanıyor.

        BAŞKAN DA TAM DESTEK

        Çeşme’de yaz sezonunun 45 gün olduğunu ve neredeyse tüm işletmelerin 1 Eylül’de sezonu kapattığını göz önüne alırsak, bu tür organizasyonların ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

        Tam da bu yüzden Çeşme’deki işletmelerin yanı sıra Belediye Başkanı Ekrem Oran da yarışlara tam destek verirken, Türkiye’nin global markası Türk Hava Yolları da ana sponsor olarak bu yıl yarışlara ismini yazdırdı.

        27-29 Eylül’de deKörfez’i şenlendiren İzmir Arkas Körfez Yarışı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu, Çeşme Marina Ege Açıkdeniz Yat Kulübü, Konak Pier ve Hilltown’ın destekleri ile düzenlenecek yarışın bu yıl 50’nin üzerinde tekneyi ağırlaması bekleniyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar