Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2013 yılında yazdığım Çeşme yazısına bir göz attım da 6 yılda ne çok şey değişmiş. Geçen hafta Çeşme’deydim. Sezon biraz geç açıldığı için Alaçatı bile yeni dolmaya başlıyordu.

        2013 yılında ‘Çeşme Ne Olur Biraz Esme’ başlıklı yazımda anlattığım popüler mekanlardan bugün sadece Sole Mare’nin varlığını sürdürdüğünü görmek biraz hüzünlendirdi beni.

        Vay be! Kimler, neler geldi geçti...

        O yılların, ayaklarında taşlı-topuklu terlikler, yüzleri full makyaj, saçlar fönlü-yapılı kadınlarından iz kalmamış. Gerçi anı olsun diye sadece bir tek kişiyi bırakmışlar galiba. Tam da bu profilde takma kirpikleri ve kucağında da süs köpeği ile The Beach of Momo’da bir kadın gördüm. Onun dışında bırakın plajı, gecelerde bile spor ayakkabı, sandalet, tiril tiril kıyafetler, tepeden toplanmış saçlar ve makyajsız yüzler ağırlıktaydı. Erkeklerde de kollarını kıvırdıkları beyaz gömlekle plaja gitme modası başlamış. Ben bir kıytırık tişörtü zapt edemezkenakşama kadar o gömlek nasıl kırışmaz, o sıcakta nasıl hiç kirlenmez, gram güneş yağı bulaşmaz onu anlayamadım.

        ALAÇATI’NIN YENİLERİ

        Akşamları gidilen yerler belli. Hele de Alaçatı avuç içi kadar olduğu için oradan oraya gecede üç dört mekan yapıyor insanlar. Hacı Memiş biraz daha sakindi. 4 Odalı Hacı Memiş Palas bu senenin yenilerinden. Konumu şahane, her yere hakim. Nereye geçmek istesen 5 dakika. Altındaki Kef, bir yere giderken ya da dönerken oturup soluklanmak ve bir şeyler içmek için ideal. Bir de yoldan görünmeyen arka bahçeleri var. Burasının mönüsü biraz daha et ağırlıklı. Müzikleri ise Şamdan Beach’in eski DJ’i Günhan Erkekler yapıyor.

        Esnaf her zamanki gibi çok eğlenceliydi. Bu sene Esnaf On the Beach açıldı. Gündüz plajda akşam kulüpte vur patlasın çal oynasın Esnaf’çılar.

        Bu sene açılan Hammam da mutfağıyla ve çok iyi seçilmiş Türkçe şarkılarıyla öne çıkmış. Ege’de Ege mutfağı yapan kaç yer var ki…

        Bir de yine yeni açılan Kafi’nin methini çok duydum ama oraya gidecek vaktim olmadı, o da başka zaman.

        REKLAM

        ***

        Bildiniz mi kıymetimizi?

        Bu sene sezon geç açıldı dedim ya, restoranlardan tutun da takıcılara kadar kimse geçen haftaya kadar doğru düzgün para kazanamadı. Çeşme işletmecileri, “Nihayet İstanbullular gelmeye başladı” diye seviniyordu. Geçen seneye kadar “Bu İstanbullular geldi, buralar mahvoldu” diye konuşanlarınsa bu yaz ağzını bıçak açmıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar