Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İyi kitapların sinema ya da dizi versiyonları çoğu kez hayal kırıklığıdır. İyi filmlerin de sahne uyarlamaları öyle. Açıkçası bu konuda önyargılıyım. O sebepten, 90’ların kült olmuş aşk filmi Ghost'un (Hayalet) müzikali ‘Ghost The Musical’i izlemeye giderken beklentimi en altta tuttum.

        Ancak ‘Ghost The Musical’ tüm önyargımı altüst etti.

        15 kişilik oyuncu ve dansçı kadrosu, müzikler, dekor, kostüm, saniye sekmeyen Türkçe altyazının başarısıyla kusursuzdu.

        GÖZLER ONLARI ARAMADI

        Oyun, başladığı ilk dakikada seyirciyi içine aldı ve 130 dakika boyunca da hiç bırakmadı. Sahnede gözlerimiz Demi Moore, Patrick Swayze ve Whoopi Goldberg’i aramadı bile.

        Tiyatronun Oscar’ı olarak bilenen Tony Ödüller'ine üç kez aday gösterilen, Broadway’de sahnelenen, böylesi iyi bir yapım her zaman ayağımıza gelmiyor. 28 Ekim’e kadar İstanbul’da, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'ndeler, fırsatı olan kaçırmasın.

        ***

        Patron’a alkış

        Bir tiyatro sahnesinde oyunculuk kadar tekst ve sonra da dekor-kostüm çok önemli. Dekor ve kostüm gösterişli olunca oyun da görkem kazanıyor. Küçük tiyatrolarda maalesef bu mümkün değil. Çoğu zaman oyuncular bedenlerini bile dekor olarak da kullanmak zorunda kalıyor. Gerisi izleyicinin hayal dünyasına bırakılıyor.

        Cemal Hünal ile Onur Şenay’ın rol aldığı kara komedi ‘Patron’ tam anlattığım türden bir oyun. İki oyuncu, bir bank, bir sehpa ve bolca alın teri var sahnede.

        Tiyatro Şenay tarafından Gayrettepe Kats Sahne’de sahnelenen ‘Patron’ izleyeni zamandan ve mekandan koparıyor. Öyle bir zoru başarmak ki onların yaptığı; ayakta alkışlanacak cinsten. Ki oyun bittiğinde tüm salon bunu yapıyordu.

        ***

        90’lar deyince akan sular duruyor

        İstanbul gece hayatında son birkaç yıldır canlı müzik büyük prim yapıyor. Artık hemen her semtte iyi Türkçe canlı müzik dinleyecek birden çok eğlence mekanı var. Sadece eğlence tarzı olarak değil, müzik olarak da yeniden 90’ları yaşıyoruz.

        Bir mekan için “90’lar çalıyor” denilince akan sular duruyor. Haliyle 90’ların yıldızları da altın çağını yaşıyor.

        Nişantaşı Frankie’de sahne alan Metin Arolat’ı izlemeye gittim. İçerisi tıklım tıklımdı. 90’larda doğanlar bile Arolat’ın şarkılarına bağıra çağıra eşlik ediyordu.

        Metin Arolat
        Metin Arolat

        KARAKÖY’DE TÜRKÇE’YE DÖNÜYOR

        Cool kulüplerin ev sahibi Karaköy’de bu trende ayak uyduruyor. Geçen hafta yeni bir eğlence mekanı kapısını açtı. Adı No More. Pazartesiden perşembeye baştacı 90’lar olan Türkçe canlı müzik, cuma cumartesi ise house müzik yapacaklar.

        Geçen yıllarda Hazine’de sahneye çıkan ve çok sevilen Boygar bu sezon burası ile anlaşmış. Su Soley, Baran Bayraktar ve Bora Uzer de No Mode’da canlı müzik yapacak olan diğer isimler.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar