Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altay ligde kalma mücadelesi veriyor. Galatasaray yenilgisi işlerini çok zora soktu. İşleri mucizeye kaldı. Giresunspor’un yenilgisi onlar adına büyük bir umuttu. Bunu değerlendiremediler.

        Göztepe’nin ardından onlar da bir alt lige dönecekler gibi. İzmir adına büyük kayıp. Yıllardır İzmir takımlarının Süper Lig’de kalıcı olamayışları üzücü elbette.

        Tesis ve seyirci olarak futbol kenti bu şehrimizin bir türlü başarıyı yakalamayışı şaşırtıcı. Dileriz bundan sonra daha gerçekçi bir yapılanma ile istenilen yere gelirler.

        İzmir’in tarihinde çok başarılı futbol günleri olduğunu bilmeyen yok. Göztepe, Altay, Karşıyaka, Altınordu her zaman futbolumuza renk katmıştır.

        Altay’dan durumu göz önüne alındığında çok daha iyi mücadele bekleniyordu. Fakat sanki pes etme gibi bir duyguya kapılmışlar. Son anlardaki gayretleri yetersizdi. Performansları, oyun tempoları, pas hataları, maça asılma istekleri oldukça düşüktü.

        Galatasaray, puan durumundaki yerini biraz daha yukarılara çekmeye çalışıyor. Altay gibi zayıf bir rakip karşısında daha iyi bir oyun beklendi. Organizasyon sorunu yaşıyorlar. Gol beklentisi bir tek Kerem’e kalmış. Kerem kendi adına çok şık bir gol attı. Kerem de olmasa gol atacak oyuncu yok gibi. Tek golle gelen 3 puan en çok da teknik direktör Torrent’i sevindirdi.

        Galatasaray, orta alandan doğru dürüst oyun kuramıyor. Gole dönük pas yapamıyor. Uzun toplarla sonuca gitmek istiyor.

        Gomis, sezonu kapatmış havalarında. Bir tek olumlu hareket yapamadı. İkinci yarı oyundan alındı. Bu denli yetenekli bir golcünün işi bırakması düşündürücü. Ya iyi çalışmıyor ya da vurdumduymazlık iliklerine işlemiş. Babel de en kötü maçlarından birini oynadı. Katkısı sıfırdı.

        Muslera ve Kerem dışında oyuna ağırlığını koyan oyuncu yok gibiydi. Bunun en önemli nedeni oyun kurgusu diyebiliriz. Galatasaray’ın ne yaptığını, nasıl oynadığını anlamak çok güç. Oyunun gidişi biraz da sahadaki futbolcuların içgüdülerini bırakılmış.

        Galatasaray’ın böyle görüntü vermesi elbette yadırganıyor. Taraftar adına üzücü. Eldeki kadronun tek tek iyi olduğunu kabul etmek gerekir. Sorun bu kadroyu bir türlü belli bir plan içerisinde oynatamamak.

        Vasat hatta haftanın en temposuz maçlarından birini izledik. Sarı-Kırmızılılar 3 puan alarak taraftarını mutlu etti. Hepsi bu…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar