Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Demirspor galibiyeti Trabzonspor adına büyük önem taşıyordu. Taraftarlar haftalardır tur sevincini yaşamak istiyor. Bu beklenti önümüzdeki hafta gerçekleşecek gibi. Bordo–Mavililer kendi sahasında oynayacağı Antalyaspor karşısında alacağı bir puanla şampiyonluğunu ilan edecek.

        Adana Demirspor karşılaşmasında alınan 3 puan tur yolunu açtı. Bir final maçını başarıyla bitirdiler. Başta Abdullah Avcı olmak üzere tüm oyuncular stresi yüksek bir maçı kazanmanın rahatlığını yaşıyorlar şu an.

        Karşılaşma öncesi zor bir oyun olacağı tahminleri yapılıyordu. Adana Demirspor’un Avrupa hedefi taşıması bu yorumların yapılmasına neden oldu fakat maçın hemen başında gelen penaltı golü tüm önyargıları yıktı. Penaltı kararı tartışılsa da maç süresince oyunda daha iyi olan ve galibiyeti hak eden Trabzonspor’du.

        Ev sahibi takım geçen hafta İstanbul’da Kasımpaşa’ya 4-0 yenilirken kötü gidişin sinyalini de vermişti. Trabzonspor karşısında ciddi bir varlık gösteremediler. En önemli oyuncuları Yunus beklentinin çok altında kaldı. Bir iki güzel hareket dışında, etkili olamadı. Yine de takımın en iyisiydi. Arkadaşlarının çok kötü performans sergilemesi Yunus’un da çabalarını sonuçsuz bıraktı.

        90 dakika süresince 3 isabetli şut ev sahibi takım için yetersizdi. Adana Demirspor forveti kaybettiği toplarla dikkat çekti. Ceza sahası içerisinde ayaklarındaki topu kaybetmeleri yadırgandı. Son anlarda biraz daha oyuna ortak olmak istediler. Kaçırdıkları penaltı ve direkten dönen bir topları kendileri adına şanssızlıktı.

        Trabzonspor en rahat deplasman maçlarından birini oynadı, zorlanmadan kazandı. Abdullah Avcı biraz daha cesaretli oynatsa çok daha farklı skor alabilirlerdi.

        Erken gelen goller Bordo-Mavili oyunculara özgüven kazandırdı. Rakip etkili olamayınca, sahanın her yanını iyi kullandılar. Gerilimden uzak, pozitif bir oyun oynadılar.

        Haftalardır bekledikleri şampiyonluk turunun çok yaklaştığını biliyorlardı. Antalyaspor karşılaşmasının çok coşkulu geçeceği ortada. Gelecek haftalara bırakmadan bu işi sonlandırmak istiyorlar. Çok önceden başlayan şampiyonluk şarkılarını tüm şehir doya doya söylemek için sabırsızlanıyor.

        Abdullah Avcı elindeki kadroyu iyi kullandı. Kulübe zenginliği büyük avantajdı. Bunun yanında, yıllardır beklenen şampiyonluk hedefini gerçekleştirmek adına şehir olarak inanç ve destek de ayrı bir önem taşıyor.

        Bir futbol şehri olan Trabzon, bu sezon şampiyonluğu çok fazlasıyla hak etti.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar