Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşılaşmanın birinci dakikası dolmadan çıkan kırmızı kart maçı bitirdi.

        Düşme potasından kurtulma amacı olan Rizespor, Fabricio’nun anlamsız hareketleri sonucu bu umudunu yitirdi diyebiliriz.

        10 kişi kalan ev sahibi takım, oyuna eksik ve moralsiz başlayınca tüm planlar alt üst oldu. Fenerbahçe, karşısında mücadeleden uzak bir takım bulunca sonuca çok rahat gitti. Oyun antrenman maçı gibiydi. Maç tamamen rakip alanda oynandı. Rizespor, Fenerbahçe kalesine gelmekte zorlandı. Mücadeleyi üst seviyeye çıkaramadı. Çabuk pes ettiler.

        Sarı-Lacivertliler pas oyunu ile üstünlüğü ele geçirdi. Karşılarında direnç görmediler. Sezonun en rahat maçını oynadılar. Attıkları 6 gol, son yılların en farklı skoruydu.

        Arka arkaya gelen goller, Rizespor’u oyuncularda “bu iş buraya kadar” dedirtti. Taraftarında tepkisiyle oyun bir an önce bitsin beklentisine girdiler. Bir takım 10 kişi kalabilir. Ancak, bir direnç göstermeleri beklenirdi açıkçası.

        Fenerbahçe adına güzel bir maç ve skor oldu. Bunun dışında, asıl güzel olan Arda Güler’di.

        17 yaşında ki genç yetenek, sempatik tavırlarıyla büyük sevgi görüyor.

        Rizespor seyircisinin, takımları farklı yenik durumda iken Arda’nın güzel oyununu alkışlaması da anlamlıydı. Sahalarımızda görmediğimiz bir övgü vardı. Bu durumu şöyle değerlendirmek doğru olur. Futbolseverler genç oyunculara inanıyor. Hangi takım da olursa olsun onları destekliyorlar. Futbolun geleceğinin onlar olduğunun bilincindeler.

        Arda, oyuna ikinci yarı girdi. Topu ayağına her aldığında ne yapacağı beklendi. Olumsuz tek bir hareketi yoktu. Açıkçası Arda’yı izlemek büyük keyif.

        Atılan iki gol de büyük rolü vardı. Valencia’nın attığı gol de ki pası çok ustalık isteyen bir vuruştu. İki de şutu vardı. Biri kaleciden döndü. Diğeri çizgiden çıkarıldı.

        Bundan sonra ki maçlarda taraflı tarafsız herkes Arda’yı izlemek isteyecektir. Son yılların en yetenekli oyuncusu diyebiliriz Arda için.

        Arda’nın bu çıkışı hatta, ışık hızıyla yükselişi gözleri altyapıya çevirecektir. Kulüpler gençlere destek ve şans vermeyi bir kez daha planları içine alacaktır. Fenerbahçe’nin Arda projesi, herkes için örnek olmalı.

        Bu proje içinde Arda’nın ailesine İstanbul’da iş imkanı, Fenerbahçe koleji’nde eğitimi, okul- antrenman işbirliği unutulmamalı.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar