Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray, ligden düşmesi kesinleşen Malatyaspor'u ikinci yarıdaki istekli oyunu ile yenmeyi başardı.

        Sarı-Kırmızılılar adına amacı olmayan bir karşılaşmaydı. Hedefi olmayan bir takımdan daha farklı bir oyun bekleniyordu. Rakip mücadele olarak çok güçsüzdü. Pas yapmakta zorlandılar. Takımları bir yana kendileri adına bile doğru dürüst bir performans göstermekten uzaktılar.

        Buna rağmen Galatasaray özellikle ilk yarı kelimenin tam anlamıyla çuvalladı. Malatya’nın çizgiden çıkarılan bir topunu göz önüne alırsak, "Ne yapıyor bunlar!" eleştirileri haksız değildi. Tam anlamıyla ilk 45 dakikada oynanan oyun hayal kırıklığı yaşattı. Sanırım teknik kadro da bu kötü oyun karşısında şaşırdı.

        İkinci yarı farklı bir takım vardı sahada. Daha istekli, koşan, topu sürekli ileri oynayan, pas oyunu yerine sonuca odaklı anlayış, üstünlüğü de getirdi. Malatyaspor fiziksel ve mental olarak oyunu bırakınca, Sarı-Kırmızılılar rahat pozisyonlar buldu. Savunma arkasına atılan toplar, özellikle Kerem’in büyük gayreti skoru getirdi.

        Malatyaspor kalecisinin iyi gününde olması farkın açılmasını önledi diyebiliriz. Savunmanın tüm açıklarını tek başına kapattı. Malatyaspor’da büyük umut olan Tetteh beklentiden çok uzaktı.

        Galatasaray orta sahası ilk kez bu maçta olumlu not aldı. Öne oynadılar. Arkadaşlarına iyi ara paslar attılar. İki dakikada gelen gol, Malatyaspor’u oyundan tamamen düşürdü. Taraftarın desteği de takımı ateşledi.

        Omar, Kerem ve Babel’in öne çıktığı maçta dikkat çeken bir ayrıntıyı da dile getirmekte yarar var. Bu sezon gençlerin öne çıktığı maçlar izliyoruz. Bir tek Galatasaray’da bunu görmek mümkün olmuyor. Amacı olmayan bir takımın, gençlere şans vermesini bekliyorduk.

        Ne var ki, teknik direktör Torrent kendi kariyeri adına yedek kulübesine bile tek bir genç oyuncuyu almadı. Kazanmak dışında başka bir düşüncesi yoktu. Gayet doğal kazanmayı düşünmesi. Ancak alt yapıda oldukça yetenekli oyunculardan birini gelecek adına sahaya sürmeliydi.

        Son 3 dakika Arda'yı oynatmak mı? Yoksa gelecek adına genç bir isime şans vermek mi? Ne yazık ki, Torrent takımın yarınından çok, bu sezonu galibiyetlerle bitirip, kariyerini kurtarmayı düşünüyor.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar