Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzonspor ve Alanyaspor karşılaşmaları ardından övgü alan Beşiktaş, Giresunspor karşısında beklentilerin gerisinde kaldı.

        Yeni teknik direktör İsmael için, savunma yapan takıma karşı nasıl bir oyun planı yapacağı merakla bekleniyordu.

        Nedeni, açık futbol oynayan takımlara karşı belli bir taktiği iyi uygulamışlardı. Sıkı savunma yapan takıma karşı ise neler yapılacaktı?

        Açıkçası, maç öncesi yapılan yorumlar doğru çıktı. Giresunspor ilk yarı oyuna daha ortak olan bir görünüm verdi. Sahanın her alanın da iyi mücadele ettiler. Baskı kurmaya çalıştılar. Çok koştular. Fiziksel olarak geriye düşmediler. Pozisyonda buldular.

        Açık futbol oynadılar. Böyle olunca Beşiktaş da istediği pozisyonları buldu. Giresunspor kalecisi iki önemli kurtarışla gole izin vermedi.

        İkinci yarı oyunun şekli değişti. Sahasına kapanan Giresunspor, savunmayı duvar gibi ördü. Kalabalık defansı aşmak mümkün olmadı.

        Son 30 dakika Beşiktaş’ın baskısı vardı. Oyun tek kale oynandı. 23 orta, isabetli 4 şut Siyah-Beyazlıları gole ulaştıramadı.

        Bu denli baskıya rağmen galibiyet golünün gelmeyişinin temel nedeni, kenar oyuncuların performansından kaynaklandı. Rıdvan ile Rosier beklentilerin gerisindeydi. Bir tek Ghezzal öne çıkan isim olarak dikkat çekti. Golcü Batshuayi yakın markajdan kurtulamadı. Oyundan çıkarılması tartışıldı. Son ana kadar beklenebilirdi.

        REKLAM

        Teknik direktör Ismael, oyuna hamle konusunda Atiba ve Larin’i neden değerlendirmedi diye eleştirildi. Savunma arkasına sarkabilecek oyuncuya gereksinimi olduğu ortada iken, bu değişiklikleri yapmadı.

        Türkiye’yi yeni tanıyan Fransız teknik adam için, kapalı savunmayı nasıl aşacağı konusu bir sınav gibiydi. Kendisine süre tanımak doğru olur. Zamanla bu konuyu çözecektir.

        Şurası bir gerçek ki, kapalı savunmayı aşmak her zaman kolay olmuyor. Giresunspor taktik olarak bu oyun planını iyi uygulayan bir takım. Bir puan onlar adına çok önemliydi. Bu nedenle oyun planını son ana kadar uyguladılar.

        Teknik kalitesi yüksek oyuncular bu tür maçlarda aranıyor. İstediğiniz kadar baskı kurun, orta yapın. Topla rakip savunma arkasına sarkamazsanız ya da iyi şut atamazsanız sonuç almak güçleşiyor.

        Merkezi iyi kapatan Giresunspor, kenardan gelen yüksek topları da karşıladı. Beşiktaş’ın kazanma adına ortaya koyduğu enerji savunmaya takılınca galibiyet gelmedi.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar