Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe üst üste 5. galibiyetini aldı. Göztepe karşısında alınan 3 puan; taraftar, takım, teknik direktör birlikteliğini de gösterdi.

        Karşılaşmanın hemen başında gelen gol oyunu etkiledi. Sarı-Lacivertli oyuncular erken golün rahatlığını yaşadılar. Tempoyu düşürdüler.

        Ligde kalma mücadelesi veren Göztepe 20 ile 60. dakikalar arası iyi bir oyun ortaya koydu. Bir-iki pozisyon da yakaladılar. Özellikle kaptan Halil, takımı sürükleyen bir isimdi. Çok yetenekli ve istekli bir oyuncu. Tek başına bir takım gibi. Zaman zaman Fenerbahçe savunmasını ciddi anlamda zorladı. Bu anlarda, sarı-lacivertliler pas yapmakta zorlandı. İrfan Can'ı aradılar.

        İsmail Kartal, taraftarında büyük isteği ile Arda Güler’i oyuna alarak, pas kalitesini yükseltti. Daha coşkulu oynadılar. Son anlarda pozisyon çeşitliliği de yaşandı. Arda, kendisine verilen şansı her zaman olduğu gibi bu kez de iyi kullandı. Penaltı golü dışında, bir şut ve iki güzel pozisyon yarattı. Taraftar Arda'nın topa her dokunduğunda büyük sevgi gösterisinde bulundu. Yalnız taraftar değil, takımdaki herkes Arda'ya büyük destek oluyor. Gol sonrası bunu hep birlikte gördük.

        Teknik direktör İsmail Kartal da taraftarın takdirini kazanan bir başka isimdi. Son 9 maçta 25 puan toplayan Kartal, kendini ispatladı. Hatta, sezon bitmeden başlayan tartışmanın fitilini de ateşlemiş oldu. Yeni bir teknik direktör arayışı karşısında, İsmail Kartal’ın görevde kalmasını isteyenler çoğunlukta. Bir anlamda "Kartal'la mı Kartal'sız mı?" kararının verilmesi gerekiyor. Fenerbahçe yönetimi zor bir seçimle karşı karşıya açıkçası.

        Sezonun bitimine az bir süre kala, Fenerbahçe iyi bir çıkış yakaladı. İkincilik için ısrarlı. Oyuncu grubu bu konuda ortak bir bilinç geliştirmiş. Şunu kabul etmek gerekir ki, İsmail Kartal’la birlikte takım büyük bir ivme gösterdi. Performans olarak geldikleri nokta bunu gösteriyor. Bitmiş, pes etmiş bir takımı yeniden ayağa kaldıran İsmail Kartal’a yeni sezonda görev verilmesi hiç yadırganmaz.

        Özellikle gençlere verdiği şans, yaşlı oyuncuları kenara alması, formda olanı takıma monte etmesi taraftara da, oyunculara da özgüven kazandırdı. Fenerbahçe yeniden bir takım oldu. Bunu sahada görmek mümkün. Özellikle genç oyunculara gösterilen ilgi, sevgi bunun göstergesi.

        3-4 iyi transferle Fenerbahçe başka bir kimlik kazanabilir. İşler iyi giderken, teknik direktör değişikliği ne kadar anlamlı olur? Karar yönetimin.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar