Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Derbi gibi büyük maçların sonucunu tahmin etmek zordur. Ancak, Fenerbahçe - Galatasaray karşılaşması öncesi genel kanı sarı-lacivertlilerin kazanacağı yönündeydi. Öyle de oldu.

        Fenerbahçe çok da zorlanmadan bir derbi maçını rahat kazandı.

        Stadı dolduran taraftarın yarattığı atmosfer muhteşemdi. Futbolcular taraftarın coşkusu ile maça motive oldular. Kazanma arzusu yüksekti. Lig ikinciliğini hedeflemişlerdi. Rakiplerini bu sezon ikinci kez yenmenin keyfini yaşadılar. 6 yıl sonra Kadıköy’de kazanmak da farklı bir duygu yarattı doğal olarak.

        Galatasaray maça iyi hazırlanmamış. Bir derbi havasında değillerdi. Oyunu kendi sahalarında kabul ettiler. Özellikle ilk yarı vasatın altında bir futbol oynadılar. Tepki vermedikleri gibi direnç de gösteremediler. Bir tek Kerem’e umut bağlanmış. Sezon başından bu yana giderilemeyen orta saha sorunu bir kez daha kendini gösterdi. Orta sahası olmayan bir takımın maç kazanması çok zor. Pozisyon bulmakta zorlandılar. Savunmada kalmak pahalıya patladı. Son dakikalarda gösterdikleri ofansif anlayış için çok geç kaldılar.

        Üstelik, fizik olarak bir güreşçi görüntüsü veren Arda Turan’a umut bağlamak şaşırtıcıydı.

        Galatasaray Teknik Direktörü Torrent, oyun planı olarak yetersizdi. Organizasyon yoktu. Bireysel yetenekli oyunculara umut bağlamıştı. Kazanmaya inanmamıştı. Bu inanç futbolcularda da olmayınca kaybetmeleri kaçınılmaz oldu.

        REKLAM

        Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi muhteşem geçiyor diyebiliriz. Geldiği günden bu yana takımda ciddi bir yükseliş var. Disiplinli oynuyorlar. Sağ kanadı iyi kullandılar. Attıkları iki gol de bu hattan geldi. Güzel pas organizasyonu sonrası golleri buldular. Tempoyu yükseltmediler. Oyundan çok skoru düşündüler.

        Savunmada arkaya atılan toplarda sıkıntı yaşadılar. Buna karşın kenarları iyi kapattılar.

        Osayi ile Zajc sahanın en iyi oyuncularıydı. İki oyuncunun performansı takımı da ayakta tuttu.

        Ligde ikinciliği hedefleyen sarı-lacivertliler bu amacını gerçekleştirmek adına umutlular. Aldıkları sonuçlar bunu gösteriyor. İsmail Kartal’la yükselen grafik taraftarı da mutlu ediyor. Maça gelmeyen, takıma küsenler alınan sonuçlardan dolayı takıma sahip çıktılar. Galatasaray maçında bunu gördük.

        Genel olarak oyunda daha etkin olan sarı-lacivertliler pas oyunu ve İrfan Can liderliğinde atak üstünlüğünü yakaladılar. Galatasaray’a göre daha organize ve ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü verdiler.

        Temposu düşük maçın heyecanı ve mücadele gücü yüksekti. İzleyenler keyifli bir maç izlediler.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar