Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray, Kasımpaşa yenilgisi ardından lider Trabzonspor'a da kaybetti.

        Penaltı golüyle öne geçen Sarı-Kırmızılılar, son 10 dakikada iki gol yiyerek yine sahadan boynu bükük olarak ayrıldı.

        Taraftarların yönetime yönelik “istifa” sesleri vardı. Yeni teknik direktör Torrent, alınan sonuçlar karşısında “Ben nereye düştüm” diyordur belki de.

        Avrupa’da aldığı iyi sonuçları, lige yansıtamayan Galatasaray Fatih Terim’in gönderilmesi sonucu yine bu kötü gidişi durduramadı ne yazık ki.

        Aslında karşılaşmaya iyi başlayan Sarı-Kırmızılı takım oldu. Hızlı, mücadeleci, pozisyon yaratan, çok isteyen bir takım vardı sahada. Bunun temel nedeni Trabzonspor’un orta sahası gerekli reaksiyonu gösteremedi. Berat ve Dorukhan’ın etkisiz kalışı, Sarı-Kırmızılı takımın çok rahat ataklara çıkmasına yol açtı. Kerem yine hızlıydı. İyi şutlar attı. Tek yanlışı; çok fazla bireysel oynuyor. Bir an önce gol atmak isteği var. Biraz daha takım oyununa kendini vermesi gerekiyor.

        Trabzonspor, ilk 45 dakika yediği baskı karşısında şaşırmıştı bir anlamda. İzleyiciler de bu kötü futbolu garipsedi.

        Penaltı golüyle, oyuna iyice ağırlığını koyan Galatasaray, ikinci yarı bu oyunu sürdüremedi.

        Abdullah Avcı’nın hakkını vermek gerekir. Yaptığı hamlelerle orta saha sorununu çözdü. Siopis, Yunus ve Ahmet kurtarıcı oldu bir bakıma.

        Orta alanın performansı ile birlikte Bakasetas ve Visca beklenen bireysel özelliklerini daha iyi ortaya koydular. Galatasaray savunmasının yaptığı hataları affetmediler. Son dakikalarda attıkları gollerle İstanbul’dan 3 puanla döndüler. Trabzonspor 54 puanla liderliğini sürdürürken, şampiyonluğu kaptırmayacağı mesajını da vermiş oldu.

        İşin ilginç yanı, Galatasaray’ın lider Trabzonspor’la arasındaki puan farkının 27 olması. Uzun bir süredir böyle bir fark yaşanmamıştı.

        Sarı-Kırmızılıların içinde bulunduğu travma daha derinleşti doğal olarak.

        Trabzonspor’un güç gösterisini izlediğimiz maçın en önemli adamı şüphesiz kaleci Uğurcan’dı. Kurtardığı 3 net gollük şut maçın dönüm noktası oldu. Trabzonspor ikinci yarı iyi oynasa da, Uğurcan’ın hakkını da vermek gerekir.

        Temposu yüksek, mücadele gücü ve heyecanı ile kaliteli bir karşılaşma izledik. Galatasaray ilk yarı, Trabzonspor ise son 30 dakika daha üstündü. Hataları değerlendiren taraf kazanmasını bildi.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar