Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İsmail Kartal’la ilk galibiyetini alan Fenerbahçe moral buldu. Az sayıda taraftar son ana kadar takımı destekledi. Bir grup taraftarın negatif enerjisi olmayınca futbolcular daha özgüvenli oynadılar.

        Ligin alt sıralarından kurtulmak isteyen Altay oyuna iyi başladı. İlk golü atmayı da başardılar. Önde baskı kurdular. Fenerbahçe sahasından çıkmakta zorlandı bu dakikalarda. Yan pasların çokluğu dikkat çekti.

        25. dakikadan sonra oyunda ağırlığını hissettiren Fenerbahçe beraberlik golünden sonra sahanın hakimiydi. İrfan Can nerede diye sorduğumuz anda ortaya çıktı. Attığı golün yaratıcısıydı. Çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İkinci golün de pasını veren isim oldu.

        İrfan Can kalitesi tartışılmaz bir oyuncu. İstekli olduğunda maçın sonucuna etki yapacak özelliklere sahip. Altay karşısında bunu gösterdi. Bireysel becerisini ortaya koyarken, yaptığı güzel hareketlerle taraftarın da gönlünü fethetti. Önceki maçların aksine çok koştu.

        İsmail Kartal, İrfan Can’la Mesut’u aynı anda oynatmak istemiyor. Kendine göre bir planı var. Zaten ağır oynayan, topu hızlı kullanamayan bir takımda iki yavaş oyuncu yerine birini tercih ediyor. İkinci yarı İrfan’ı çıkarıp oyuna Mesut’u alması da bunun bir kanıtı.

        Altay kazanmak adına büyük efor sarf etti. Zaman zaman Fenerbahçe savunmasını zorladılar. Kontratakları tehlikeliydi. Attıkları golde savunmanın hatası büyüktü.

        REKLAM

        İkinci yarı ne yaptığını bilen bir takım vardı sahada. Daha organize olan sarı-Lacivertliler özellikle sağ kanadı iyi kullandılar.

        Dikkat çeken oyuncular vardı. İkinci golü atan Serdar, çalışkandı. Gayretinin karşılığını da aldı. Savunmada ise Kim Min-Jae yine geçilmez bir duvar gibiydi. Yerinde yaptığı müdahaleler takımı rahatlattı.

        Bir başka dikkat çeken isim ise tartışmasız Ferdi oldu. Oyuna sağ açık başladı. İyi toplar taşıdı. Son bölümde ise sol bek görevini üstlendi. Her iki yerde de başarılı işler yaptı. Hata oranı en az olan oyuncuların başında geldi.

        Fenerbahçe’de en sorunlu yer orta sahaydı. Sosa bir türlü istenilen performansı yakalayamadı. Vasat bir oyun oynadı. Sosa kötü oynayınca, Crespo da bocaladı.

        Hayal kırıklığı yaratan isim ise Pelkas oldu. Fenerbahçe taraftarının çok şey beklediği bu oyuncu ne yazık ki kötü oynamaya devam ediyor. Neden ilk 11’de oynamıyor diye soranlar Pelkas’ın bu durumunu görünce ne diyecekler? Pelkas bu performansı ile yine yedek kulübesine dönebilir.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar