Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şampiyonlar Ligi serüveni başarısız geçen Beşiktaş, Trabzonspor yenilgisi ile büyük yara aldı.

        Son 6 karşılaşmanın 5’ini kaybeden Siyah-Beyazlılar, Portekiz yorgunluğunu üzerinden atamamış. Uzun yolculuk ve moralsiz olan Beşiktaş’ın kazanma isteği galibiyete yetmedi. Son bölümde enerji tükenişine tanık olduk.

        Karşılaşma oyun ötesinde taktik olarak da önem taşıyordu. Sergen Yalçın, Trabzonspor’un tuzağına düştü demek doğru olur. İlk yarı sahasına kapanan Bordo-Mavili takım topu rakibine bırakmıştı. 6’lı hatta zaman zaman 8’li defans yapan Trabzonspor uzun toplarla sonuca gitmek istedi. Kenar beklerini de stoperlere yakın oynatan Abdullah Avcı, Beşiktaş’ın orta yapmasına izin vermişti. 37 orta yapan Siyah-Beyazlıların yüksek toplarda etkisiz olduğu görüldü. Hava toplarını değerlendirecek bir oyuncu yoktu. Bir tek Güven vardı. O da performans olarak istenileni veremedi. Kalabalık savunma arasında kayboldu arkadaşları gibi.

        Trabzonspor’un kenarları bilinçli olarak, Beşiktaş’a bırakması bir plan dahilindeydi. Bir duvar gibi savunmasını ören Bordo-Mavili takım, Beşiktaş’a alan bırakmadı. Siyah-Beyazlı oyuncular topu kazandığında en az üç oyuncu ile baskı yaptılar. Kademeyi doğru yaptılar.

        İlk yarı maçın tamamı Trabzonspor yarı alanında oynandı. Baskı kuran ancak pozisyon bulmakta zorlanan bir takım izledik. Uzatma dakikasında gelen gol, tam da Trabzonspor'un istediği gibi oldu.

        Karşılıklı atılan iki gol de savunma hatalarından kaynaklandı. Trabzonspor, önce savunma diyerek maç boyunca bu düşüncesinden taviz vermedi.

        Kaleci Uğurcan’ın hakkını da verelim. Çok önemli iki kurtarış yaptı. Trabzonspor’un en önemli oyuncusu. Arkadaşlarına büyük güven veriyor. Sahanın en iyisiydi. Abdülkadir Ömür, Hamsik ve Nwakaeme’de iyi oyunları ile galibiyette büyük rol oynadılar.

        24 maçtır yenilmeyen Trabzonspor, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. İyi bir planla ve disiplini bozmadan son ana kadar istedikleri gibi oynadılar. İstanbul’da alınan 3 puan hedef adına büyük başarıdır.

        Sergen Yalçın, rakibe göre bir oyun planı geliştirmeli. Trabzon karşısında ritim yoktu. Teknik oyuncularının kalitesine güvenmişti. Ancak beklediği verimi alamadı. Israrla kenar ortaları denedi. İkinci yarı, oyuna ortak olmak isteyen Trabzonspor’un merkez boşluğunu değerlendirebilirdi. Uzun top yerine, pas oyunu ve ceza alanda beceri denenmeliydi. Beşiktaş’ın taktik ve oyun planında değişikliğe gitmesi gerekiyor.

        Elbette mental yorgunluk söz konusu. Yine de kendi sahasında seyirci desteği ile daha iyi bir sonuç beklendi. Son 10 dakika oyundan düşmeleri bir ölçü de anlaşılabilir. Şurası bir gerçek ki rakibin analizi tam olarak yapılmamış.

        Güzel bir maç izledik. Her iki takım da iyi mücadele etti. Beşiktaş’ın penaltı beklentisi vardı. Hakem oyunun gerisinde kaldı.

        Trabzonspor çok koşmak yerine, topu koşturmayı yeğledi. Beşiktaş ise topu oyuna sokmakta ağır kaldı. Bu da rakibinin işine geldi.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar