Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Liderlik mücadelesi veren Beşiktaş, Hatay deplasmanında hayal kırıklığı yaşattı. Geçen hafta Galatasaray’ı oynadığı güzel oyunla yenmeyi başaran Siyah-Beyazlılar, puan alamadığı Hatay karşısında kötü bir oyun sergiledi. Karşılaşmaya Josef ve Pjanic’siz başlayan Siyah-Beyazlılar, Batshuayi’nin de sakatlanmasıyla oyun planında istediği hedef tutturamadı.

        90 dakikalık oyun Beşiktaş’a yakışmayan vasat bir tempoda geçti. Özellikle ilk yarı rakibin üstünlüğünü kabul ettiler. Pas hataları fazlaydı. İkinci yarı toparlandılar. Ancak karambol bir oyun şablonu sonuç almaya yetmedi.

        Orta sahada Josef’in olmayışı takımın gücünü ciddi anlamda düşürmüş. Necip istenilen performansı göstermeyince takım organizasyon kurmakta zorlandı. Alışık olduğumuz pas oyunu yerine, şişirme toplarla sonuca gitmek istendi.

        Hatayspor’un iki genç stoperi Fatih ile Burak hava toplarında etkin olunca, Beşiktaş’ın ortaları duvardan dönercesine geri geldi. Oyunun büyük bölümünde Hatay daha istekli bir oyun sergiledi. Erken gelen gol takımın direncini artırdı. Beşiktaş’ın yediği golde, savunmadan çıkarken kaptırılan top mağlubiyetin nedeni oldu.

        Hatayspor kazandığı bu maçla lider Trabzonspor’a 4 puan daha yaklaştı. Lig ikincisi olan Hatayspor’un savunmada dikkatli ve disiplinli oluşu galibiyette büyük rol oynadı.

        REKLAM

        Teknik direktör Ömer Erdoğan, takımını iyi hazırlamış. Mücadele eden bir ekip vardı sahada. Oyun olarak göze hoş gelen bir performans izlemedik. Ancak sonuca endeksli bir plan vardı Hatayspor’da. Puan durumunda bulundukları yere bakıldığında Hatayspor’un hakkını teslim etmek gerekir.

        Beşiktaş, kaybettiği karşılaşmada enerjisini yitirmiş bir görüntü verdi. Alışık olduğumuz baskıya dayalı, pas oyunu yoktu. Üstelik kenarlar istenilen düzeyde değildi. Kenarları kullanmayı istediler. Rakibin hava toplarını karşılamasına karşın başka bir plan geliştiremediler. Ceza sahasına merkezden yerden paslarla girmeyi fazla deneyemediler. Karşılaşma süresince az sayıda pozisyon yakaladılar.

        Deplasmanda 3. yenilgisini alan Beşiktaş, eksik oyuncuların yokluğunu elbette aradı. Yine de şampiyonluğun en büyük adayları arasında olan bir takımın eldeki oyuncularla daha fazlasını yapması beklenirdi. Fiziksel gücün düşük olduğu Siyah-Beyazlılarda, bireysel yetenekli oyuncuların ortaya çıkmaması da yenilginin temel nedeniydi.

        Karşılaşmanın akılda kalan pozisyonu Mehmet Topal’ın topukla attığı şık goldü. VAR’dan dönen gol son yıllarda atılan goller arasına girebilecek bir vuruştu. Ofsayta takılan gol Mehmet Topal adına şansızlıktı.

        Beşiktaş, önümüzdeki hafta lider Trabzonspor’la yapacağı karşılaşmaya 7 puanlık bir farkla çıkacak. Haftanın en önemli maçı, Siyah-Beyazlılar adına büyük önem taşıyor. Kazanmak dışında başka alternatifleri yok. Yarışın içinde olmak için galibiyete ihtiyaçları var. Hatay karşısındaki oyun ölçü değil elbette. Çarşamba günü oynayacakları Şampiyonlar Ligi karşılaşması da göz önüne alındığında Siyah-Beyazlıları zor bir hafta bekliyor…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar