Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aykut Kocaman’dan sonra göreve gelen Emre Belözoğlu ilk maçında Beşiktaş galibiyeti ile tanıştı. Emre takıma yeni bir kimlik kazandırmış. Savunmadan zor çıkan, çok pas yapan takım yerine daha az pas, çabuk sonuca gitme taktiği dikkat çekti.

        Başakşehir, Beşiktaş’ın gücünü bilerek sahaya çıktı. Oyunu kontrol etmenin tek yolu, rakibin hızını kesmekti. Bunu da başardılar. Maçın temposunu istedikleri gibi ayarladılar. Beşiktaş, Emre’nin bu tuzağını çok geç fark etti. İkinci yarı yaptıkları değişikler ile oyuna iyi başladılar. Ancak kazanma isteği sonucu riski de göze aldılar. Savunmadaki boşluğu iyi değerlendiren Başakşehir kontra topları iyi değerlendirdi. Arka arkaya attığı gollerle maçı kazanmasını bildi.

        Son haftaların başarılı takımı Beşiktaş’ın Başakşehir karşısında oynadığı oyun beklentinin çok altındaydı. Sakatlıktan dönen oyuncuların hazır olmadığını gördük. Son maçta goller atan Güven sahada hiç yoktu. Orta saha artık yorgun oyuncularla gitmiyor. Atiba belki de son senesinde mücadele gücünü yitirmiş. Oğuzhan ise kendisinden beklenilenin çok altında kaldı.

        Sergen Yalçın, ikinci yarı başlarken yaptığı değişiklikler ile oyunu kontrol altına aldı. Belli süre baskı da kurdu. Bu kez de Larin ve Alex’in formsuzluğu ortaya çıktı. Kapalı savunma karşısında etkisiz kaldılar. Siyah-Beyazlılar kalabalık savunmayı aşmak için yeterli çabayı göstermekten uzak kaldı. Kaybedilen toplar sıkıntı yarattı. Savunma da takımın genelindeki kötü oyunu sergileyince yenilen goller kaçınılmaz oldu.

        Bugüne dek alışık olduğumuz birçok şeyi göremedik Beşiktaş adına. Öncelikle hızlı oynayamadılar. Çok pas hatası yapmaları dikkat çekti. Tempo ve ritim olmayınca baskı kurmadılar. Bu nedenle pozisyon bulmakta zorlandılar. En önemlisi savunmada ciddi sorun yaşıyorlar.

        REKLAM

        Bir başka dikkat çeken durum ise kalede Mert’in oynamasıydı. Başarılı Ersin yerine Mert’in tercih edilmesi ne kadar doğruydu? İlk golde büyük hatası vardı. Tıpkı Başakşehir kalecisi Volkan’ın yaptığı hata gibi.

        Beşiktaş orta sahayı kaybedince, kaliteli ayaklara sahip olan Başakşehir uzun toplarla çok rahat ceza alanına kadar geldi. Sergen Yalçın’ın, Başakşehir’in kontrataklarla gol arayacağını tahmin etmesi gerekirdi. Buna önlem alamadı.

        Emre Belözoğlu, savunmada çok adamla kalıp, hızlı ve uzun toplarla oynamayı benimsemişti. İkinci yarı bu taktiği iyi uyguladılar. Önce Beşiktaş’ı oyundan düşürdüler. Tempoyu aşağı çektiler. Kenarları iyi kullanarak galibiyeti aldılar. “Durdur, vur” planı eksiksiz uygulandı.

        Siyah-Beyazlılar, salı günü önemli bir maça çıkacak. Başakşehir yenilgisi, Sergen Yalçın’ın önlem alması adına iyi bir örnek olacaktır.

        Başakşehir’in kaliteli bir takım olduğu gerçeğini de vurgulayalım. Şu anda puan durumları kötü olabilir. Ancak bireysel performansı yüksek oyunculara sahipler. Emre’yle birlikte bir çıkış yakalayacakları ortada.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar