Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle ciddi sıkıntı yaşıyor. Şampiyonlar Ligi’nde bu nedenle istedikleri gibi oynayamadılar. Hollanda’da Ajax’a yenildikleri maç bunun en somut göstergesiydi.

        Genç oyunculardan oluşan bir kadro ile mücadele ettiler. Yine de, verdikleri mücadele takdir kazandı.

        Avrupa dönüşü Sivasspor karşısında nasıl bir performans gösterecekleri merak konusuydu elbette. Uzun süredir kadroda yer almayan Vida, formasına kavuşmuştu. Vida’nın dönüşü savunmayı güçlendirdi. Takıma da ayrıca bir güven kazandırdı.

        Karşılaşmanın ilk yarısı iyi oynayan Beşiktaş, çok fazla pozisyon bulmasa da üstünlüğü elinde tuttu. Güven’in attığı harika gol takımı motive ederken, unutulmaz goller arasında da yerini aldı.

        İkinci yarı çok farklı bir oyun izledik. Her iki takım da golü bulma adına büyük mücadele ettiler. İzleyenler adına zevkli bir maç oldu. Oyundan çok mücadelenin öne çıktığı bir karşılaşma oldu.

        Rıdvan’ın kendi kalesine attığı golle umutlanan Sivasspor, üzerindeki tutukluğu attı. Daha çok rakip alana yerleşme çabası gösterdiler. Ceza sahasında son vuruşları yapamadılar. Karşı karşıya kaçırdıkları bir pozisyon onlar adına büyük şanssızlıktı.

        Şurası bir gerçek ki, Beşiktaş oynayan oynamayan tüm oyuncuları formayı giydiklerinde son ana kadar verilen görevi yerine getiriyorlar.

        Sergen Yalçın ikinci yarı yaptığı 3 değişiklikle maçın seyrini de değiştirdi. Kendi kalesine attığı golle morali bozulan Rıdvan, çok güzel bir orta ile Güven’e ikinci golü attırdı. Yaptığı hatayı da gidermiş oldu.

        İki gol atan Güven, ceza sahası içinde çok etkili olduğunu gösterdi. Sergen Hoca’nın istediğini yaptı. Hareketli, iyi vuruşları olan bu oyuncu kadro sorunu yaşayan Siyah-Beyazlıların kurtarıcısı oldu bir anlamda.

        Kenar ortalarda pozisyon alışı, hava toplarındaki üstünlüğü ve topu iyi takip etmesi attığı gollerdeki becerisinin en önemli ayrıntısı.

        Ajax maçı sonrası, Beşiktaş’ın yorgun olması bekleniyordu. Fakat, maçın son anına kadar gösterdikleri performans, istek, kazanma arzusu üstü düzeydeydi. Bu mücadele Beşiktaş’ın gücünü bir kez daha ortaya koydu. Siyah-Beyazlılar ideal kadro ile oynadığı her maçı çok rahat kazanır diyebiliriz. Koşan, iyi pas yapan, kenarları verimli kullanan Beşiktaş’ın temposu rakipleri adına korkutucu bir durum.

        HAKEM BAŞARISIZDI

        Karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, Sergen Yalçın’a kırmızı kart göstermekte haklıydı. Oyun durmadan saha içindeki topa vurması hataydı.

        Ancak, iki önemli pozisyonda büyük hata yaptı. Birincisi, ceza sahası içerisinde Sivassporlu oyuncunun eline çarpan top penaltıydı. VAR da bu pozisyonu görmedi.

        İkincisi, Josef’in, Sivassporlu oyuncunun bileğine bastığı hareketi sarı kartlı geçiştirdi. Kırmızı vermeliydi.

        Yine, Sivassporlu Ertuğrul’un Beşiktaş kalesine yakın bir yerde eline çarpan topa düdük çaldı. Aynı tür, hatta bire bir benzerlik yaşanan harekete devam dedi. Gökhan’ın eline çarpan top için de oyunu durdurması gerekirdi…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar