Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray 4 maç sonra kazanarak Marsilya karşılaşması öncesi moral buldu. Sezona iyi başlangıç yapamayan Cimbom adına Göztepe karşılaşmasının anlamı büyüktü. Kaybedilecek puanlar zirve yarışında ciddi bir sıkıntı doğmasına neden olacaktı.

        Fatih Terim adına da sorun olabilecek bir sonuç doğal olarak herkesi korkutuyordu. Eldeki geniş kadroya karşın kazanılamayan maçlar taraftarın “ne oluyor?” sorusunu manşetlere taşımıştı. Seyircisiyle birlikte Göztepe karşısında tek bir yumruk olan Sarı-Kırmızılılar kazanma adına büyük bir istek içerisindeydiler. Zor da olsa elde edilen 3 puan kötü günlerin geride kalmasının habercisi oldu.

        Maçı iki devre olarak ele almakta yarar var. Galatasaray, kazanmaktan başka yolu olmadığı bilinciyle sahadaydı. Bunun getirdiği bir telaş da söz konusuydu. İlk 45 dakikaya bakıldığında oyun olarak yeterli performansı görmek mümkün olmadı. Neredeyse pozisyon bulamadan ilk yarıyı kapattılar.

        Luyindama’nın yaptığı hata affedilir gibi değildi. Kaybettiği top, ağlarla buluştuğunda sonuca Göztepe bile şaşırdı. Kalesini boşaltan Muslera neredeyse kırmızı kart görecekti. İyi ki topa eliyle müdahale etmedi.

        İkinci yarı 2 değişiklik yaparak maça başlayan Galatasaray kazanma adına varını yoğunu ortaya koydu açıkçası. Luyindama ile Feghouli oyun dışı kaldı. Alpaslan ile Diagne onların yerine sahaya çıktılar. Oyun da farklı bir ritim kazandı. Baskıyı arttıran Sarı-Kırmızılılar daha çok koştu. Sürekli atak yapmayı ve pozisyon bulmayı istediler. Mücadele olarak rakibine göre çok üstündüler.

        REKLAM

        Aslında maça iki hata damga vurdu demek doğru olur. Hatta sonucu belirledi bu hatalar. Birincisi, Luyindama’nın kaptırdığı topun gol olması. İkincisi Halil’in uzaktan attığı şutu, Göztepe kalecisinin ellerinden kaçırıp, kendi ağlarına göndermesiydi.

        Galatasaray’ın galibiyet golü ise kelimenin tam anlamıyla harikaydı. Morutan, bireysel çabası ile çalımlarla ceza alanına getirdiği topu köşeye bırakarak ustaca bir iş yaptı. Galibiyet golünden sonra, oyunun kontrolünü tamamen eline alan Sarı-Kırmızılar daha etkin bir oyun sergiledi. İkinci yarı oynadıkları oyunu bundan sonraki maçlarda da tekrarlamaları halinde istenen sonuçları almaları kolay olacaktır.

        Her zaman söylediğimiz gibi, Galatasaray’ın çok iyi forvet oyuncuları var. Halil, Kerem, Morutan, Diagne, Muhammed, Emre gibi skoru değiştirecek yetenekler büyük avantaj. Buna karşın neden zorlanıyorlar sorusunun yanıtını elbette Fatih Terim verecektir. Görünen orta sahanın istenilen düzeyde olmayışı. Bu sorun sezon başından bu yana sürüyor. Ayrıca, her iki bekin oyuna katkısı da tartışılır.

        Göztepe, geçen yılın çok altında. Kalite düşmüş. Bu sezon işlerinin zor olduğu bir gerçek. Kaptan Halil, fazla maç oynamanın yorgunluğunu yaşıyor. Top tutmakta zorlanıyorlar.

        Karşılaşmanın hakemler adına eksi yönü ise Alpaslan’a yapılan penaltı hareketinin atlanmasıydı. Orta hakem Ali Şansalan, bu pozisyonu devam ettirdi. VAR hakemleri ise resmen uyudu. Bu noktada şunu da sormak gerekiyor. VAR neden var? Hangi pozisyonlarda devreye giriyor? Soruları çoğaltmak mümkün. Galatasaray, galip gelmese bu pozisyondan dolayı Merkez Hakem Komitesi hedef olacaktı. Ucuz atlattılar…

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar