Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hangi havalimanları ve hava yolları business class yolcularına en iyi deneyimi ve konforu sunuyor? Yüksek fiyatlı üst sınıf (Business ve first) biletlerle uçan, en fazla harcama yapan, gelir getiren yolcu sınıfını ağırlamak için hava yolları ve havalimanları arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Bu sebeple business class hizmetler ve hava yolu ile havalimanlarının endeksteki konumu önemli.

        Havacılık sektöründe çeşitli faaliyetlerde bulunan, istatistikler hazırlayan, araştırmalar ve değerlendirmeler yapan OAG, Stytrax, Loungebuddy gibi kuruluşların verileriyle business class endeksi hazırlanmış. Havacılık sektöründe bagaj alanında hizmet veren “usebounce.com” çeşitli kuruluşların değerlendirmelerini anlaşılabilir bir metodolojiyle puanlayarak business class hizmetleri değerlendiren endeks çıkarmış. Hava yolu ve havalimanları 10 puan üzerinden değerlendirilmiş. Yolcu hacmine göre de dünyanın en büyük 50 havalimanına bakılmış. Özel yolcu salonu (lounge) sayısı, havalimanından uçuş yapılan şehir veya meydan adedi, rötar yani zamanında uçuş oranı ile havalimanı ve hava yollarını değerlendiren kuruluştan alınan puanlarla endeks hazırlanmış.

        İstanbul Havalimanı ve Türk Hava Yolları da yapılan bu son endeks araştırması ile alanlarında dünyanın ilk 10’u arasında yer alıyorlar. THY hava yolları kategorisinde dünyanın en iyi 4’ncü business class servisine sahipken, İstanbul Havalimanı ise havalimanları arasında listenin 10’ncu sırasında bulunuyor.

        REKLAM

        Hava yolu - havalimanı eşleşmesinde THY - İstanbul Havalimanı’nın durumu iyi. En iyi business class olarak Singapur Havayolları lider, Singapur Changi Havalimanı da ikinci sırada. Havalimanı olarak da Londra Heathrow zirvede, ama ilk sıralarda İngiltere merkezli bir hava yolu bulunmuyor. Öte yandan Katar Hava Yolları da business class olarak ikinci sırada yer alırken, merkez konumundaki Doha Havalimanı ilk 38 arasına bile girememiş.

        Kısa süre önce Doha Havalimanı’nın kötü işletildiğini ben de başımdan geçen bir olayla anlatmıştım. Emirates Hava yolları da business class endeksinde 5’nci sırada ancak Dubai Havalimanı listenin 19’ncu sırasında yer alıyor.

        THY’nin business class hizmetlerinde az puan aldığı halka ise servis, koltuk, kabin içi ve kabin personeliyle bütünleşen hizmetleri. İstanbul Havalimanı’nın düşük puan aldığı iki önemli husus var; terminaldeki özel yolcu salonlarının azlığı ve zamanında uçuş oranı yani rötar. İstanbul Havalimanı’ndaki toplam 7 adet olarak tespit edilen business class yolcu salonunun (lounge) rakipleriyle kıyaslandığında dramatik bir şekilde az olduğu dikkat çekiyor. Mesela ilk 10 havalimanı arasında İstanbul Havalimanı’ndan sonra en az lounge tam 16 adetle Teksas’taki George Bush Havalimanı’na ait. Diğerlerindeki salon sayısı ise 43 ile 20 arasında değişiyor.

        Havalimanlarının tabi tutulduğu kriterler şöyle; 1) Salonlar (lounge), 2) Uçulan destinasyon sayısı, 3) Zamanında uçuş, 4) Skytrax derecelendirmesi, 5) İşletme puanı. İstanbul Havalimanı ilk 10’daki havalimanları arasında 10 üzerinden değerlendirmeyle 5,74 ile en düşük işletme puanına sahip. En iyi işletme puanı ise 7,1 ile Heathrow Havalimanı’na ait.

        Hava yolları ise havalimanı deneyimi, kabin içi ve koltuk, yemek, içecek servisi, eğlence sistemi ve uçak içinde sunulan kişisel bakım ürünleri, seyahat çantası (amenities) ve diğer imkanlar olarak değerlendirilmiş. THY’nin puanı 8,86. En düşük puanı 7 ile servis yani hizmet, 8 puan ile de kabin içi ve koltuk. Bu durumda THY ve İstanbul Havalimanı’nın zirveyi zorlaması için neleri yapmaları gerektiğine işaret etmeye gerek yok.

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Dünyanın en pahalı 5 uçağı

        Dünyanın en pahalı 5 uçağı
        0:00 / 0:00

        Dünyanın en pahalı uçakları özel iş jeti olarak tasarlanan, bildiğimiz yolcu uçağı modellerinin dönüştürülmüş versiyonları olarak karşımıza çıkıyor. Değerlerinin tahmini rakamlar olduğu da unutulmamalıdır. Dünyanın en büyük iki uçağı Boeing 747 ve Airbus A380 gibi devasa jumbo jetler neredeyse ortalama 500 kişi taşırken özel jete dönüşmesiyle birlikte 30-40 kişi ağırlamaya başlıyor. En pahalı uçak olarak anılıyorlar. Kullanıcıları ise devlet başkanları, krallar, sultanlar oluyor veya önde gelen zengin iş insanları. Aynı model uçakların modifiye edilmemiş fiyatları ortalama olarak aynı olsa da kabin içindeki değişiklikler, farklı tasarımlar uçakların fiyatlarını yükseltiyor. İki katına çıkarabiliyor. Kullanıcıların tercihine göre altın kaplama iç dizaynlar, çok lüks yemek ve dinlenme odaları, sinema salonu ve Türk hamamı dahi bulunuyor. Birbirinden ilginç dünyanın en pahalı uçaklarına beraber bir göz atalım.

        1-Air Force One – 660 milyon dolar

        Air Force One, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın resmi uçağıdır. Uçak, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri tarafından kontrol ediliyor. ABD ve başkanının taşıdığı gücün sembolü olarak biliniyor. ABD Başkanı’nı her an dünyanın herhangi bir yerine götürmeye hazır şekilde tutuluyor. Air Force One, özellikle bu amaç için modifiye edilmiş ve üretilmiş bir uçaktır. Mevcut Air Force One, oldukça özelleştirilmiş bir Boeing 747-200B serisi uçaktır. Tahmini 660 milyon dolarlık fiyatıyla dünyanın en pahalı uçağı konumunda.

        REKLAM

        2-Boeing 747 Refit – 617 milyon dolar

        Bu 747, isimsiz bir milyardere ait ve içerisinin nasıl göründüğü hakkında fazla bilgi yok. Arap bir zengin tarafından kullanıldığı şeklinde bilgiler de var. Dünyanın en lüks mobilyalarıyla donatılan uçakta birden fazla yatak odası, banyo ve salonun yanı sıra özel yemek odası var. Üst katında ise sekiz adet özel çift kişilik yatak odası bulunuyor. Bu uçağın bedeli ise 617 milyon dolar.

        3-Airbus A380 Custom – 500 milyon dolar

        Airbus A380 Custom, Prens Al-Waleed bin Talal’a ait ve değerinin 500 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Bu uçak hakkında 2011’deki yazımın başlığı ‘Uçan sarayda Türk hamamı’ şeklindeydi. Uçakta 5 adet suit oda bulunuyor. 20 adet misafir odasının yanı sıra sihirli halı olarak adlandırılan zeminde uçağın üzerinde uçtuğu yeri gösteren ekran yer alıyor. Odanın atmosferi ise orman ve deniz havasını da içeren tropik kokulardan oluşuyor. Jumbo jetin ayrıca kendi konser salonu, mescidi ve iki araçlık garajı bulunuyor.

        4-Boeing 747-8 BBJ – 403 milyon dolar

        Boeing’in 747-8 BBJ’si (Boeing Business Jet), yaklaşık 403 Milyon dolar değerinde fabrika çıkışlı olarak tasarlanmış bir VIP jumbo jet.

        Devasa jet kesintisiz olarak 16 bin 435 km uçabiliyor. Toplam 481 metrekarelik geniş kabini 100 yolcuya göre tasarlanmış. Ancak kullanıcısının tercihine göre yolcu sayısı ve iç tasarım elbette tamamen özelleştirilebiliyor.

        Uçakta dinlenme salonu, yemek, yatak ve toplantı odaları ve personel alanları bulunuyor.

        5-Airbus A340 – 350 milyon dolar

        En pahalı özel jetler listesinde beşinci sırada, Rusya’nın en büyük özel jeti A340-300 bulunuyor. Rusya-Ukrayna savaşında Rus oligarkların uçakları ve yatları tartışmalı hale geldiği için Özbek asıllı Rus milyarder Alisher Ashmanov’a ait uçağın bu günlerde nasıl kullanıldığını tahmin etmek zor. Bu uçağın özel jete dönüştürülmüş fiyatı 240 milyon dolar civarında, ancak Ashmanov’un uçağının tüm iç dekorasyon, lüks mobilyalar ve uçak içi teknoloji ile birlikte maliyetinin 350 milyon doları aştığı, modifikasyonları dikkate alındığında uçağa yapılan harcamanın 500 milyon dolara kadar çıkabileceği belirtiliyor. Uçak 13 bin 704 km menzile sahip ve ilk olarak 1993 yılında yolcu uçağı olarak kullanılmıştı.

        İlk hidrojenli helikopter gelecek yıl uçacak

        İlk hidrojenli helikopter gelecek yıl uçacak
        0:00 / 0:00

        Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) 2050 senesine kadar uçakların karbon salınımını yüzde 50 oranında azaltmayı planlıyor. Özellikle hava yolları ve uçak üreticileri, karbon salınımı ile mücadele konusunda artan bir baskı ile karşı karşıyalar. Havacılık sektörü de farklı enerji kaynaklarını kullanmak için arayışa girmiş durumda. ABD ve Almanya merkezli iki şirket ortak çalışma yaparak gelecek yıl dünyanın ilk hidrojen yakıtlı helikopterini uçurmaya hazırlanıyor.

        Bu kapsamda Airbus geçen sene, 2035 yılına kadar gökyüzüne çıkabilecek, hidrojenle çalışan dünyanın ilk sıfır emisyonlu ticari uçak modellerini tanıttı. Airbus dışında hidrojen ile uçması planlanan uçak modelleri de var. Bunlardan birisi hidrojen ve elektrikli uçak geliştiren firma olan ZeroAvia. İngiliz – Amerikan şirketi olan ZeroAvia yakın zamanda yapmış olduğu açıklama ile Rotterdam ile Londra arasında sıfır emisyonlu, hidrojen yakıtlı seferler için çalışmalar yapıyor.

        Sabit kanat tarafında bu tarz gelişmeler varken döner kanatta da hareketlilik başladı. Son dönemde hidrojen yakıtla uçabilecek helikopterler de gündeme gelmeye başladı. Bunlar; Piasecki PA-890 ve Sky Wolf olarak dikkat çekiyor.

        Piasecki PA-890 eVTOL

        Piasecki Aircraft Corp. (PIAC) ve Alman Edm Aerotec, dünyanın ilk hidrojenle çalışan helikopterini geliştirmek için bir anlaşma imzaladı. Pennsylvania merkezli PIAC’ın, sivil ve askeri uygulamalar için deneysel uçak tasarlama konusunda uzun bir geçmişi bulunuyor.

        REKLAM

        CEO John Piasecki, Vertical Flight Society'de düzenlenen sempozyumda, şirketinin dünyanın ilk insan taşıyan uçuş testlerini Edm Aerotec'in CoAX-2D helikopterinde gerçekleştireceğini söyledi. Almanya merkezli Edm Aerotec, CoAX-2D'sini Alman uçuşa elverişlilik otoritesi altında bir hafif spor uçağı olarak sertifikalandırdı. İki şirket, CoAX-2D'yi ABD pazarına getirmek için iş birliği yapıyor. İki şirket birlikte çalışarak helikopteri bağımsız olarak geliştirmeye devam edecek.

        PIAC, projenin mühendislik çalışmaları için iki CoAX-2D helikopter tedarik etti. PIAC'a göre, CoAX-2D'nin hidrojenli versiyonu; bir pil, hidrojen deposu, güç çevirici, elektrik motoru, bilgisayar kontrolörü, dört soğutma fanı ve bir oksijen deposundan oluşacak.

        Şirket, hidrojen yakıt hücresinin, geleneksel helikopterlere kıyasla işletme maliyetlerini yüzde 50 azaltabileceği ve geleneksel helikopterlerde kullanılan standart bir lityum-iyon pil sisteminin iki katı güç yaratabileceği belirtiliyor. Şirket, helikopterin 2023’te ilk uçuşunu gerçekleştirmesinin planlandığını, 2025 yılına kadar da hidrojenle çalışan helikopter siparişlerini almayı planlıyor.

        Viritech SKY WOLF

        Sky Wolf hidrojen rotor taşıtı konsepti, geleceğin hidrojen teknolojilerinden yenilikçi tasarım ve gelişmiş çözümler yoluyla yararlanabileceği inancına dayanan İngiltere merkezli hidrojen enerjisi teknolojisi geliştiricisi Viritech tarafından geliştiriliyor. Viritech’in havacılıktaki doğrudan odak noktası hafif uçaklar ve helikopterler olacak.

        Sky Wolf konsepti çerçevesinde hidrojenle çalışacak uçağın saatte 330 km hıza sahip olacağı tahmin ediliyor. Hidrojenle çalışacak helikopterin seyir hızı ise 240 km, menzili de 658 km olacak. Hidrojenle çalışacak helikopterin lansmanı 2026’da gerçekleştirilecek. İki helikopter de havacılıkta hidrojenle uçan hava araçları konseptinde ilk sırada yer alıyor. İki şirketin açıkladığı tarihler değişken olabilir. Bakalım gökyüzüne çıkacak ilk hidrojenli helikopter hangisi olacak.

        Diğer Yazılar