Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aldatma ve dolandırma hadiselerinde sıradan vatandaşları eleştirmeye hakkımızın olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Evet, bu ülkede başbakanlar bile dolandırılmıştı. Artık her kademeden etkili ve yetkili kişilerin, bilerek veya bilmeyerek, çoğu kere de yufkanın içinde helva var zannıyla tuzağa düştüğü bir gerçek.

        Artık toplumu defalarca aldatan ve yanıltanlara karşı birzafiyet oluşmuş. Aldatanların iş yapma biçimleri zevk veriyor. Birilerinin de dolandırılmak hoşuna gidiyor. Aksi halde Jet Fadıl’ın durumunu başka türlü izah etmek mümkün değil.

        Geçmişte, “İmza” markalı ‘otomobil üreteceğim’ diye yola çıktığında, medyada onu eleştirenbirkaç kişiden birisiydim. Jet Fadıl o yıllarda, televizyonlardan, radyolardan canlı yayın satın alıp reklamını,propagandasını yapıyordu. Beni de Koç Holding’in uşağı olmakla suçluyordu. ‘Koç Holding onun üreteceği otomobiller yüzünden pazarı kaybedecekmiş, bu sebeple medyadaki bir kaç kişi de onun otomobil üretme projesini yerden yere vuruyormuş.’ Sonrası malum. Otomotiv işinden sonra kaç projeyle daha milletin parasını iç edip, oyaladı sayabilmiş değilim.

        Önceki gün Jet Fadıl yine sahnedeydi. İstanbul Bayrampaşa’da Cübbeli Ahmet Hoca’nın dualarıyla yola çıkan, pazarlanan Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile yargılanması devam ediyordu.

        Bu arada Caprice Maldivler projesinin akılla, izanla izah edilecek bir tarafı olmadığını yazmış, uyarımı da zamanında yapmıştım. Hatta bir de havayolu kurup, Maldivler'deki otele sefer yapacağını açıkladığı için o uçuk projesinin de olamayacağını somut bilgilerle tarihe not düşmüştüm. Dedim ya sadece Fadıl Akgündüz dolandırmaktan hoşlanmıyor, bazıları da dualı veya duasız dolandırılmaktan zevk alıyor. Dolayısıyla uyarılar boşuna!

        İşin ilginç yanı önceki gün görülen davada Fadıl Akgündüz’ün mağdur ettiği kişiler arasında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın olmasıydı. Tutuksuz yargılanan Fadıl Akgündüz, savunmasında, “Projeyi tamamlamak için yeni yatırımcı aramaktayız. Bunun için de yurtdışı çıkış yasağımın kaldırılmasını talep ediyorum” diye buyurmuş.Abdurrahman Kaan ise öyle bir veya iki adet değil Cübbeli Ahmet Hoca’nın duasıyla gaza gelip Capris Gold projesinden tam 18 adet devre mülk aldığından belki de Jet Fadıl’ın savunmasından etkilenmiştir. Hatta iç sesi, ‘Adamı bırakın yurtdışından yatırımcı getirsin’ bile demiş olabilir.

        Hasılı kelam, bazıları “Jet Fadıl bu kadar kişiyi dolandırmışsa neden dışarıda? Niçin tutuksuz yargılanıyor?” diyebilir. Ama bilin ki yargının öngördüğü kadar, yani yatacağı kadar yatıp çıkıyor. Sonra işlerinin başına, dışarıda onu bekleyen kitlelere koşuyor. Çünkü onun piyasası bakir. Dolandırılmayı bekleyen bir sürü avanak var.

        Şahsen benim elimde yetki olsa bu tarz davalarla yargının meşgul edilmesine izin vermem. Jet Fadıl gibiler tarafından dolandıranların elinde bir şey kalmışsa ona bile el koyarım. Diğer yandan da Jet Fadıl gibilerini teşvik eder, toplumda havadan para kazanma meraklılarını tespit etmeye çalışırım. Toplumun insan kalitesini düşüren bu kişileri ayıklarım. Piyasada adıyla, sanıyla malum olan, dolandırıcılık sıfatı değil artık ismi olan kişilere yakayı kaptıranı, tufaya geleni direkt kodese gönderirim. Böyle başarılara imza atan Jet Fadıl gibilere de toplum kalitesini ortaya çıkardığı için madalya veririm!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar