Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘Habertürk’ çatısı altında yolculuğumuza ‘haberturk. com’ ve ‘Habertürk Tv’de başladığımızda takvim yaprakları 2008’i gösteriyordu. Ve bizler ‘haberturk.com’da yani dijital platformda ses getiren işlere, yazılara imza atarak, “Habertürk Gazetesi’nin altyapısını bir yılda oluşturduk. Bu çalışma temposuyla, başta matbaalarımız olmak üzere teknolojinin ulaştığı en iyi altyapı imkânlarıyla bir gazetenin 5 ayrı ürüne dönüştüğü; ana gazete, ekonomi, spor, magazin, sektör ve bölge ekleriyle, Türkiye’nin görebileceği en ideal gazeteyi 2009’da yayımladık. Türkiye’de tüm gazetelerin boyutlarını değiştirmesine vesile olan farklı bir gazeteyle yola çıktık.

        Dijital tarafta hazırlıklarımızı yapıp kâğıt baskıya geçerken, ‘haberturk.com’ da yine dijital tarafta, iletişim çağındaki yüzümüz olmaya devam etti. Ancak 10 yıllık dönemde dünyada ve ülkemizde dijitalleşme giderek ivme kazanınca, bu defa ekleri yavaş yavaş gazetenin içine almaya başladık. Çıtayı çok yükseğe koymuşken, iletişim çağının icbar ettiği değişim ve dönüşüm sebebiyle tekrar geleneksel Türk gazeteleriyle aynı kulvara döndük.

        Netice itibarıyla ilklerle sektöre girdiğimiz gibi finalde de kâğıt baskıya ‘elveda’ diyen ilk gazete olduk. Hatta iletişim çağının sunduğu imkânlarla doğan ‘Habertürk’ markasının başlangıç noktasına, ama dijitalleşmenin ciddi ivme kazandığı, hatta neredeyse ‘bana gelin’ dayatması yaptığı bir dönemde geri dönmüş olduk. Haberciliğin değişen kulvarlarına en hızlı ve en iyi şekilde ayak uydurmak üzere dijitale sağlam bir ‘merhaba’ demek için kapı araladık. Kâğıt baskı mecrasını veya macerasını çağın şartları gereği bırakmak durumunda kaldık. Haberlerimizle ve fikirlerimizle artık dijital ortamda olacağız. 10 yıl önce bugünlerde, haberlerimizi, yazılarımızı kâğıt baskıya hazırlamak için ter dökerken böyle bir final tahayyül etmemiştik. Ama bazen hülyasına bile dalamadığımız gerçekler, hayallerden önce ‘merhaba’ diyebiliyor. Hakkımızda en hayırlısının olması dileğiyle…

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar