Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Tarikat liderini ve çocuk tacizini savunanların çevrelerine yaptıkları savunmalar ve iddiaları toplamda üç aşağı beş yukarı şöyle:

“HKG ailesine iftira atıyor. Evli iken bir başkası ile ilişkiye girdi. Kocasından ayrılmak istiyor. Bu yüzden böyle bir komplo kuruyor. Söyledikleri yalan. Kendisini istemediği biri ile evlendiren ve boşanmasına izin vermeyen ailesinden intikam alıyor.”

Mahkeme kayıtları ve deliller aksini gösterse de, bu da bir ihtimal mi!

İhtimal.

Zayıf bir olasılık ama olabilir mi!

Olabilir.

Bu savunmanın geçerli ve doğru olabileceğini zannetmemekle birlikte iftiradan, iftiranın parçası olmaktan korkarım.

Ve velev ki, HKG’nin anlattıkları iftira olsun.

O zaman bu İslamcı arkadaşlar, bu tarikatçılar şunu anlayacaklar mı!

“Tüm bunlara baktığınız zaman, kindar ve dindar nesil yetiştirmek iddiası iyi sonuç vermiyor.

Başka cemiyetlerin, başka semtlerin insanlarına iftira atıp onları ahlaksızlıkla suçlamak pek de doğru bir şey değil. Ahlaksızlığın dinle imanla pek alakası yok. Kindar ve dindar yetiştirilen birinin anlaksız olma olasılığı da başka ortamlarda yetişen kişilerden farklı değil.

Çocukları kindar ve dindar değil iyi insan olarak büyütmeye çalışmak, onlara iyi örnek olmak gerek. Televizyonlardaki sabah programlarında da sıklıkla gördüğümüz gibi kızların başlarını zorla örttürmek onları edepli ve ahlaklı insanlar yapmaya yetmiyor. Başı açıklara hakaret ederken oturup bir değil iki değil yüz kere düşünün. Dindarlık kisvesi altına bürünmek size başkalarının ahlak bekçisi gibi davranma hakkı vermiyor. Herkes kendine baksın.”

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar