Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Sosyal medya dışında pek yazan olmadığı için muhtemelen haberiniz olmamış olabilir.

Türkiye’yi kıskanması ile ünlü Avrupa Birliği ülkesi Almanya'nın hükümeti, doğalgaz fiyatlarındaki ani yükselişin, Alman halkında ve sanayiinde yarattığı etkiyi azaltmak amacıyla bir karar aldı.

Bu karar uyarınca Almanya’daki tüm evlerin, işyerlerinin ve küçük sanayi işletmelerinin doğalgaz faturalarını Alman hükümeti ödeyecek.

Elbette cebinden ödemeyecek ama kamu kaynaklarından bu meblağ karşılanacak.

Sonrasında ise doğalgaz faturalarına kamu desteği sürecek.

2023 yazına kadar, kullanılan doğalgazın belirli bir kilowata kadar olan bölümüne Alman hazinesinden destek sağlanacak.

Bu destek “Doğalgaz piyasasındaki spekülatif durum ortadan kalkıncaya ve doğalgaz fiyatlarında stabilite sağlanıncaya kadar” devam edecek.

Gerekirse 2024 yılında da uygulanacak.

Alman hükümeti “koruma kalkanı” adını verdiği bu uygulama ile sanayiye ve hane halklarına toplamda 200 milyar Avroluk bir destek sağlamayı planlıyor. Bu iş için ayrılan bütçe 200 milyar Avro.

Rusya’dan uzun süre gaz tedarik edilmeyeceği varsayılarak hazırlanan bu plana Avrupa Birliği’nin diğer ülkelerinden tepki gelirken, özellikle Polonya, Almanya’nın tek başına böyle bir uygulamaya geçmesinin AB içinde haksız rekabete neden olduğunu iddia ederek konuyu AB içinde tartışmak istiyor.

Almanya’nın 200 milyar avroluk hane halklarına ve sanayiye destek planını Türkiye’ye uygularsak Türkiye’nin 3 yıl boyunca ithal ettiği tüm enerjiyi halka bedava dağıtmasının maliyeti ile aynı.

Şimdi söyleyin bana.

Bu durumda aslında kimin kimi kıskanması gerekiyor!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar