Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Siyasal İslamcıların ve her kritik dönemeçte İslamcılarla “Yetmez ama evet” işbirliğine giren liboşların çıkarcı romantizmi göçmen sorununu perdelemeye, gündemden düşürmeye yetmiyor.

Hatta tam aksine onların göçmen yanlısı tavrı ve onlardan korkan “dandik muhalefetin” bu konudaki tavırsızlığı, Zafer Partisi ve liderinin yükselmesine ve bu yükselişten gaza gelerek giderek daha radikal bir göçmen karşıtı söylem tutturmasına neden oluyor.

Göç dalgasının kontrol dışı kaldığı ilk günden bu yana bunun uzun vadede büyük bir sorun hatta ulusal güvenlik ve beka sorunu olacağı konusunda siyaseti uyaran benim gibiler ise kuyruğu dışarıda, kimi fondaş sözde aydınlar tarafından “faşistlikle” suçlanıyoruz.

Ancak ülke dengelerini bozacak oranda göçe karşı dünyanın her yerinde tepki var.

Suriyeli göçünde Türkiye, Avrupa’ya kendini siper ettiği için bu göçün ağır tablosu ile karşı karşıya kalmayan ve sadece Almanya’ya yılda 100 milyar avroluk bir fatura çıkarması muhtemel bu göçü Türkiye’ye üç beş milyar avro atarak çözen Avrupa Birliği ise şimdi göç gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalıyor.

Ve Türkiye’nin Suriyelilerle yaşadığını, şu anda Avrupa Ukraynalı mülteciler sayesinde hissetmeye başladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası 3.5 milyon Ukraynalı Polonya’ya geçti.

Ve daha birkaç ay geçmeden Polonya’da ve tabii tüm Avrupa’da rahatsızlıklar başladı.

Türkiye’nin 11 yıldır çektiği göçmen sorununa, birkaç ay dahi katlanamayan AB üyesi Polonya’da birkaç gün önce göçmen karşıtı büyük bir gösteri yapıldı.

On binlerce Polonyalı ellerinde Polonya bayrakları ile yollara ve meydanlara çıktı.

Sloganları ise “Burası Polonya, Ukrayna değil” idi.

Ve ne Polonya medyasında ne de Avrupa medyasında bir tek kişi bile çıkıp “Polonyalı faşistlerden göçmen karşıtı eylem” demedi.

Üstelik de, Polonya’ya kaçan Ukraynalı göçmenler ne toplu taşıma vasıtalarında Polonyalı kızların eteklerinin altını videoya alıyor, ne Varşova’da gettolaşarak kendi kültürlerini buralara yayıyor, ne Leh alfabesini tanımayarak, Polonya’da Ukrayna’nın Kiril alfabesini kullanıyor, ne de suç çeteleri oluşturarak asayiş sorunu yaratıyordu.

Polonya’daki bu göçmen karşıtı gösteriler ne yazık ki, Türkiye’de haber bile olmuyor.

Çünkü toplumda büyük bir rahatsızlık yaratan göçmen meselesini, küçük ama azgın bir azınlık yok sayıyor ve yok saydırıyor.

İlginç olan toplumda yarattığı tüm sıkıntıya ve karşıtlığa rağmen, tek bir oy için her şeyi yapmaya hazır görünen iktidar bu konuda halktan gelen tepkileri duymazdan geliyor.

Bu da “Bu göçmen işinin arkasında bir iş var” duygusunu güçlendiriyor.

Sözde liberallerin bu konudaki tavrı da üzerine koyulduğu zaman sanki bir dönemin “Yetmez ama evet” işbirliği benzeri yeni bir işbirliği izlenimi doğuyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar