Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Özellikle beyler size bir şey söyleyeyim mi, memleketin hayati sorunlarına tuttuğunuz takım, tuttuğunuz takımın başkanı ya da futbolcuları kadar sahip çıkmadığınız müddetçe bu ülkenin geleceği ile ilgili tek söz etme hakkınız yok.

Sosyal medyaya, twitter'a bakıyorum, sürekli olarak futbol takımları ile ilgili meseleler TT, yani trending topic, yani gündem.

Eğer ortada daha seksi bir magazin konusu yok ise, bir kadın giyiminden dolayı linç edilmiyorsa, bir sanatçı iktidar yanlısı veya karşıtı söylemlerinden dolayı perişan hale sokulmuyorsa gündemin en önemli maddesi sürekli olarak bir futbol takımı.

Aynı şeyi kendi köşemde de gözlemliyorum.

Futbol ile ilgili bir şeyler yazdıysam, kendi takımımın veya rakip takımlardan birinin taraftarını kızdıracak bir cümle kurduysam binlerce mail, yüzlerce yorum.

Ama memleketin en önemli meselesinden söz ettiysem, büyük bir rezaleti gündeme getirdiysem tık yok.

Kimsenin umurunda değil.

Ha bu ilgiye, bu adanmışlığa, bu önemsemeye değse, ortada şahane futbol oynayan takımlar, Avrupa’da, dünyada başarılı bir takımımız falan olsa gam yemeyeceğim.

O da yok.

Berbat, seyretmeye değmez bir futbol.

Gırtlağa kadar borca batmış takımlar.

Güvenilmez bir federasyon.

Rezillikleri federasyon tarafından tescillenmiş hakemler.

Ve naklen yayın ihalesinde de gördüğümüz gibi zor bela 140 milyon dolar değer biçilen bir lig.

Bütün kavganız, bütün geriliminiz de bunun için. Sahip çıktığınız futbolu bu halde ise, sahip çıkmadığınız memleketin haline şükretmek lazım.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar