Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

ABD’de Başkan Biden’in sağlık durumu bir ulusal mesele haline geldi.

Başkan’ın hastaneye yatacak ve yetkilerini Kamala Harris’e devredecek olması da sağlığı hakkındaki olumsuz dedikoduları alevlendirdi.

Ve Başkan'ın sağlığı ile olumsuz algı giderek yaygınlaşıp, neredeyse bir ulusal güvenlik meselesi haline gelince ABD’de şimdiye kadar olmayan bir şey oldu.

Değil sağlık durumunun alenileştirilmesi, dışkısı bile koruma altına alınarak sağlığı hakkında spekülasyon yapılması engellenen Başkan’ın sağlık raporu açıklandı.

Şaka yapmıyorum, ilk kez olarak bir Başkan’ın, Joe Biden’ın tüm tetkik sonuçları, hastalıkları, kendisine uygulanmış olan her türlü tedavi, kullandığı ilaçlar dahil olmak üzere tüm sıhhi durumu detaylı bir rapor halinde Başkan’ın doktoru Kevin O’Connor tarafından bir rapor halinde Beyaz Saray Basın Sekreteri Jennifer R. Psaki’ye verildi ve Psaki de bunu tüm Amerika’ya açıkladı.

Raporu eke koyuyorum.

(Sağlık raporu için tıklayınız)

İsteyen inceler.

Başkan’ın kalbinin iyi durumda olduğunu, belinde ve ayak bileğinde bazı küçük sorunlar yaşadığını, bazı alerjilerinin olduğunu, cilt kanserine ve kolon kanserine karşı düzenli taramadan geçtiğini ama genel olarak sağlıklı olduğunu söylemek mümkün.

Böylelikle Amerikan demokrasisinde yepyeni bir aşamaya geçildiğini de anlıyoruz.

Eskiden titizlikle korunan Başkanların sağlık bilgileri artık halka paylaşılıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar