Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dikkat!!! "Fener"değil Federer... Federer, 2015'in Mayıs ayında, elindeki şampiyonluk kupasını kaldırırken, Garantikoza Arenada onu alkışlayanlardan biri de Ali Koç idi. Ne yalan söyliyeyim, onu trübünde görünce heyecan duydum. "Federer'i seyretmekse amaç, gider Wimbledon'da seyreder bu genç iş adamı... "

        Eğer Esenyurt'a kadar gelmiş ise "Federer ve Istanbul buluşmasından feyz almak ve ilham kaynağı olması adına" neler düşündü acaba diye de merak ettim. Öyle ya, ülkenin en büyük ticari değerlerinin başındaki adamdı Ali Koç. Federer ile tenisteki dünya vizyonunu yakalayıp bir dünya markası yaratmak... Wimbledon finalinde bir Türk... Neden olmasın?.. Aradan 3 yıl geçti. Federer, Laver Cup ile dünyaya vizyon yaratmaya, ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Olağanüstü bir tenis organizasyonunun yaratıcı gücü olarak tenis sporunu dünya gündeminin en tepesine taşıdı. Ali Koç ise lokal yolu seçti. Fenerbahçeye başkan oldu. Sevindik. O da bizim medyamızın gündeminin tepesine oturdu. Ve dün, bu kez Esenyurt yerine Rize'de tribündeydi. Başkanı olduğu takımın kaybetmesinden üzüntü duyan seyircilerden özür diledi. Ve spor kamuoyunun gözü önünde şunları söyledi tirübündekilere: "Ne bağırsanız haklısınız. Mahcubuz size karşı. Düzelecek, öyle ya da böyle düzelecek. Size çektirdiğimiz eziyetten ötürü özür diliyorum. Her reaksiyonda haklısınız. Hani diyorsunuz ya; bu forma kutsaldır diye, evet kutsaldır ve bunlar bu formanın ağırlığının farkında değiller. Sabredin de diyemiyorum, mahcubum size" Off ki of... İşte, hayallerimi yıkan cümleler.

        Üstelik ülkemin yetişmiş insan kalitesini tek başına temsil edebileceğine inandığım kişiden geliyor bu cümleler. O anda söylenecek bir çok şey olabilir. Ama o cümleler bir spor karşılaşması sonrası söylenmemesi gereken cümlelerdi. Sporda yenilmek en doğal sonuçlardan biri. Bunun için seyirciden özür dilenmez. Seyirci yenilgiyi hazmetmeyi öğrenecek. "Öyle veya böyle düzelecek" de denmez. Sporda çalışıp düzeltmek var. Başka bir düzeltme şekli yok. Bence en kötüsünü de futbolcularına söylemiş. "Bunlar bu formanın ağırlığının farkında değiller" diyerek. Şimdi bu formayı, bu futbolcular, bundan sonraki maçlarda hangi duygularla giyecek?.. Ali Koç bu ülkenin en önemli değeri. Bence, sporun sosyal ve etik değerlerini, yeniden gözden geçirin sayın Koç. Benim gibi bir çok sporseverin Türk sporundaki Ali Koç hayalini yok etmeyin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar