Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan YSK üyelerine hakaret davasından beklentilerin aksine 2 yıl 7 ay hapis cezası aldı. Bu karar istinaf ve Yargıtay'da kesinleşirse İmamoğlu, siyasi yasaklı hale gelecek. Her ne kadar karar, İmamoğlu'nun siyasi kariyerinin önünü kapatmış gibi görünse de şu konuların altını çizmem gerekiyor:

1- İstanbul’da belediyecilik hizmetlerinde henüz bir İmamoğlu farkı göremedik. Hatta bazılarına göre kendi haline bırakılsa çok başarısız olduğuna dair bir algı oluşacak. Ancak vatandaşta genel olarak, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da çalışmasına izin verilmediği, sürekli önünün kesildiği ve engellendiği yönünde bir algı var.

2- Bu tür davalar, İmamoğlu’nu kahramanlaştırıyor. Mağduriyet psikolojisi oluşturuyor. Biliyorsunuz, şiir okuduğu için hapse atılan Recep Tayyip Erdoğan’ı halk en üst makamlara yükseltti. Erdoğan, cumhurbaşkanı oldu. 20 yıldır kimse onu yenemiyor. Erdoğan tutuklanıp cezaevine konulunca, "Bu şarkı burada bitmez" demişti. Ve hep "Beraber yürüdük biz bu yollarda" diyerek şarkıyı devam ettirdi. Ceza almasına neden olan şiiri okuduğu Siirt'ten birçok kez mesaj verdi. İmamoğlu'nun şarkısı da Erdoğan'ınkine benzeyecek gibi görünüyor. "Her şey güzel olacak" diyerek İstanbul'u kazanan İmamoğlu de herhalde şimdi, "Bu şarkı burada bitmez" diyecek!..

3- Hırsı ve belediye başkanlığı dışındaki ihtirasları nedeniyle zaman zaman eleştirilen ve açıkçası bazen halkın gözünde de gerileyen İmamoğlu, bu tür olaylarla birlikte gündem olup yukarı tırmanıyor. Repütasyonu yükseldiği gibi, 6’lı masa partileri ile etkileşimi ve onları etkileme gücü de artıyor.

4- Beylikdüzü’nde iken kimse onu tanımıyordu. Şimdi İstanbul’u AK Parti’den alan isim olarak tanınıyor ve vatandaşlar onu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kıyaslıyor.

5- Seçimden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettiğinde halk nazarında tanınırlığı yüzde 3’lerdeydi. Bu ziyaretten sonra yüzde 20’lere çıktı. İçişleri Bakanı ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu’nu muhatap aldıkça ya da eleştirdikçe dalga dalga büyütüyorlar. Farkındalar mı bilmiyorum?

6- Bu kararla İmamoğlu'nun hem cumhurbaşkanlığı adaylığının önü açıldı hem de halk nazarında bir mağduriyet ve yeni bir kahraman yaratıldı. İstanbul'da tekrarlanan seçimde alınan sonucu hatırlayın lütfen...

Sahi, Ekrem İmamoğlu’nu kim büyütüyor?!..

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar