Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Veya o çok dokunaklı ve yalnız haliyle sandviç yerken başladı. Ya da John Wick: Chapter 3’te 94 kişiyi öldürürken başladı. Kendi partisine katılmak için yağmur altında 20 dakika beklediği için, ya da San Francisco-Los Angeles uçağı zorunlu iniş yapınca diğer yolcularla aynı araca binip milleti varış noktasına kadar eğlendirdiği ve “Amerika’nın en iyi yol arkadaşı” ünvanını aldığı için de başlamış olabilir.

        Hangisiyle başladıysa başladı, bu yıl interneti ansızın saran Keanu Reeves mitosu hep o hikayelerle yürüdü. Kimi hikayeler eskiydi ama “İnternetin boyfriendi” lakabı yeni. Talk show’larda, röportajlarda söylediği birçok söz, tevazu ve bilgelik dersleri çıkarılarak sosyal medyada yayıldı; yığınla fotoğraf ve video viral oldu. Şöhret kasıntısına kapılmayan, samimi, içi dışı bir hali “İşte Amerika’nın ihtiyaç duyduğu alçakgönüllü ve sahici şöhret modeli, zarafet ve karizma bir arada” diye yazıldı çizildi medyada.

        Birlikte fotoğraf çektirdiği kadınlara dokunmadığını farketti birileri, o da efsane oldu mesela. Ve en son geçen gün, aniden ressam Alexandra Grant’la elele çıktı. O kadar seviliyordu ki, acı yüklü hayatında yılların yalnızlığı nihayet bitti diye binlerce sevinçli tweet atıldı. Türk sosyal medya ahalisi dahil, kadını aktöre göre yaşlı bulanların ise içi rahat etsin. Sevgili olmayabileceklerine dair kuşkular var, çünkü on yıldır birlikte çalışıyorlar. Reeves’in “Mutluluğa Övgü” kitabının illüstrasyonları Grant’a ait. Daha önce de elele dolaştıkları vaki ayrıca.

        Matrix’i – 1999 yapımı olan ilkini, 3’te uyudum - ve John Wick’leri defalarca seyrettiğim halde Keanu Reeves’in ne kadar “kötü aktör” olduğunun bilincine varamadım bir türlü. Çok gözümü aldığı için mi, bilmiyorum. Ama bir zamanlar, sinema ve oyunculuktan anladığını iddia eden herkesin “Keanu Reeves mi, kötü aktör” cümlesini kurması şarttı. Ama “gişesi iyi, oyunculuğu kötü” geyiği bu yıl itibariyle kesinlikle tarihe karıştı.

        15 HAZİRAN KEANU’YU NEŞELENDİRME GÜNÜ

        2019’un Keanu mitosları yılı olmasında, kariyerinde iyi bir dönem geçirmesinin elbette payı vardı. Adam öldürme sayısını 299’a çıkardığı John Wick: Chapter 3 – Parabellum, ABD’de vizyona girdiği hafta liste başına oturdu; dünya çapında 325 milyon dolar gişe yaptı. Toy Story 4’te, serinin yeni tiplerinden Kanadalı cabbar ve maço motorcu Duke Caboom’u o seslendirdi ve Netflix’in romantik komedisi “Always Be My Maybe”de cameo’su vardı. Kendisinin komedi versiyonunu oynadı. Nisan 2020’de vizyona girecek “Cyberpunk 77” de iddialı. Ayrıca Matrix’lerin dördüncüsünde ekip yeniden bir araya geliyor; artık 2022’yi bekliyoruz.

        Ancak filmlerden çok gerçek hayattaki içten ve yapmacıksız rolü uyandırdı sıcak hisleri. O mitosvari auranın temelleri aslında ta 2010’da atılmıştı. Aktör New York’ta bir sokak köşesinde kendi halinde sandviç yerken görüntülenmiş, Facebook ve Twitter’da yayılmadan önce Reddit’te viral olmuştu. Biraz kolu kanadı kırık görünmesi sebebiyle “Üzgün Keanu” sloganı doğmuş ve 15 Haziran, “Keanu’yu neşelendirme günü” ilan edilmişti.

        Sonra New York metrosunda çekilmiş o video dolaşıma çıktı. Bir kadına – çok doğal olarak – yer veriyor ve ayakta devam ediyordu yolculuğa. Kimse aktörü pek tanımış görünmüyor, o da “şöhretimle bakın uzayı nasıl kaplıyorum” vücut dilini kullanmıyordu zaten.

        Aynı durum “Exposed” filminin post-prodüksiyon partisi için de geçerliydi. Keanu Reeves başrolde oynadığı filmin partisine katılmak için yağmur altında 20 dakika sıra beklemişti. Yine kimse tanımamıştı. Nihayet kulübe kapağı attıktan sonra da DJ kabinine gidip anons yapmıştı, yerde bulduğu kredi kartının sahibini bulabilmek için.

        Küçük bir kitapçı dükkanı varlığını sürdürebilsin diye oradan biteviye kitap ve sudoku bulmacaları alması da bir iyilik ve direniş timsali olarak Keanu mitosunu besledi. Çok sıradan görünen bazı sözleri de hayran kitlesinde derin izler bıraktı. Mesela Stephen Colbert’in şovunda, “Biz ölünce ne oluyor sence” sorusuna “Bizi sevenler özlüyor” cevabı çok duygulu ve bilgece bir söz olarak kayda geçti. Oyun dünyasının bir araya geldiği 2019 E3 konferansında sahnedeydi Keanu Reeves. Cyberpunk 77’yi tanıtırken “Geleceğin sokaklarında yürümek gerçekten nefes kesici olacak” diyecek oldu, seyircilerden biri “sensin nefes kesici” diye seslenince aktörün ani bir refleksle “Sizlersiniz nefes kesici” karşılığı alkıştan yıktı ortalığı. Yetmedi, sosyal medyayı da yıktı.

        Yine bu yıl zorunlu iniş yapan uçaktaki yolcularla karayolu seyahati yaparken millete hikayeler okuyup YouTube’dan müzik dinletmesi de yolcuların videolu paylaşımlarıyla olay oldu.

        YAŞI YAŞINA UYGUN DİYE KAHRAMAN OLUNMAZ

        Keanu Reeves’in birlikte fotoğraf çektirdiği kadınlara hiç dokunmadan şovalyece bir el hareketi yaptığı da dikkatlerden kaçmamıştı; bu hareketin görsel örnekleri doldurdu sosyal medyayı. Derken, bir kadına dokundu, olay oldu. Los Angeles’daki galada Alexandra Grant’la elele boy gösterince “işte yıllar sonra sevgilisiyle ortaya çıktı” silsilesine tanık olduk. 46 yaşındaki Grant’i, 55 yaşındaki Reeves’e göre yaşlı bulanların çirkefliği de sardı bir anda ortalığı ve Türkiye TT gündemine oturdu Keanu Reeves. Kadının yaşına bulaşanlara verilen cevaplar alabildiğine sivri ve keskindi; Grant sırf saçını boyatmadığı ve estetikle ekstra gergin görünmediği için medyada dayatılan standart güzellik anlayışına uymuyordu, bu standarda kapılanlar da hödüktü. Para yapınca genç sevgili peşinde koşanlara veryansın edildi. Grant’ın zarafetinden ve birbirlerine çok yakıştıklarından dem vuruldu.

        Aslında Alexandra Grant’le ilk kez görünmemişti Keanu Reeves. Yaklaşık on yıldır ortak faaliyetleri vardı. Grant, Reeves’in kitabının illüstrasyonlarını yapmış, beraber imza günlerine katılmış ve iki yıl önce “X Artists’ Books” adlı yayınevini kurmuşlardı.

        https://www.instagram.com/p/BCDeU6mBAIU/?utm_source=ig_embed

        Eserlerinde resim, heykel ve fotoğraftan, film ve videoya görsel sanatları ve metinleri birleştiren Grant Los Angeles, New York ve Paris’teki galerilerde sergiler açmış, yapıtları özel koleksiyonlarla dünya müzelerinde yerini almıştı. Ayrıca kâr amacı gütmeyen sanat yapıtlarının desteklenmesi için “grantLove” projesini de başlatmıştı diğer birçok sanatçıyla birlikte. Keanu Reeves sanat koleksiyoncusundan çok motosiklet koleksiyoncusu olarak tanınıyor ama Grant’la birlikte Art Basel’de görülmüşlüğü de var.

        Sevgili ya da değiller farketmez... Kırmızı halıya aykırı estetikte bir kadınla elele dolaştı diye Keanu mitosuna "bravo"larla katkıda bulunmak da abes ki, bu tür şuursuz yorumlarda bulunanlar da var. Şöhret sahibi bir erkeğin yaşı yaşına uygun kadınla çıkması onu kahraman yapmaz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar