Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğunun en batısında, batının en doğusundaki şehir Malatya ekonomisiyle lig atlamaya hazırlanıyor. AB’den coğrafi işaret almış kayısısı ile tanınan Malatya şimdi 2.5 milyar liraya Dünya Kayısı Merkezi’ni inşa ediyor ve kayısıdaki dünya liderliğini sağlamlaştırmak istiyor.

        Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Sümerbank, Tekel ve Şeker fabrikalarıyla başlayan sanayicilik bugün Malatya’da 380 fabrikaya ve bu işyerlerinde 42 bin çalışana ulaştı. Bu durumuyla “sanayide ben de varım” diyen Malatya doğunun yükselen bacası haline geldi.

        ➔Doğu Anadolu İç Anadolu ve Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu arasında kavşak noktasında kurulu Malatya tarım, sanayi ve turizm öncülüğünde gelişmiş iller ligine doğru ilerliyor.

        ➔Sadece üç sektör değil Malatya eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın adını taşıyan Tıp Merkezi ile de sivrildi, karaciğer naklinde dünya çapında isim oldu. Onkolojide de Türkiye’de ilk ilk üçte yer alarak sağlık alanında bir merkez haline gelmeye başladı.

        ASLANTEPE’NİN ÖNEMİ

        ➔Malatyalı İş Adamları Derneği’nin (MİAD) davetiyle Kiraz Festivali için gittiğimiz hafta sonu gezisinde ilin sanayi, tarım, turistik varlıklarını yerinde görme ve inceleme imkanı bulduk. Malatyalı gazeteci arkadaşımız Vahap Munyar’la ilin ekonomisi ve projeleri hakkında Gümrük ve Ticaret eski bakanı Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve MİAD Başkanı Yunus Akdaş’tan bilgi aldık.

        REKLAM

        ➔Şehir düzenli, çarpık yapılaşma yok gibi, haddini aşan yeni binalar göze çarpmıyor. Hatta fark yaratan kamusal binalara sık sık rastlanıyor. Bulvarlar, meydanlar, parklar açılmış, müzeler kurulmuş. Yeşilyurt’taki tarihi binalar onarılmış, gurme sokağı oluşturulmuş.

        ➔Dünyanın ilk yerleşim merkezlerinden 27 uygarlığa ev sahipliği yapmış Aslantepe geçen yıl UNESCO Dünya Kültürel Mirası listesine alınmıştı. Aslantepe’nin eksiği sponsor yok ve henüz tanıtımının yapılmıyor.

        Aslantepe ve diğer tarihi eserlerle karşılaşmak köklü bir kentte olduğunuzu hissettiriyor. Şehirde doğan ve yetişen ünlüler, siyaset, kültür ve sanat insanlarını bir yerlerde görmek mümkün. Daha görünür kılmak da elbette mümkün ve gerekli de.

        EKSİĞİ KEMAL SUNAL MÜZESİ

        ➔Bu ünlülerin başında da cumhuriyetin kurucularından cumhurbaşkanı ve başbakan İsmet İnönü ve Turgut Özal geliyor. Malatya hem cumhurbaşkanı hem başbakanlık yapmış iki kişiyi çıkartan tek il. Kentin derli toplu olmasında herhalde belli bir rolleri olmuştur.

        ➔Rize ise Erdoğan ile bir cumhurbaşkanı ve başbakan, Mesut Yılmaz’la da başbakan çıkartarak ikinci sırada gelen il.

        ➔Malatya’nın halk arasında en ünlüsü ise oyuncu komedyen Kemal Sunal. Ancak Malatya ile bütünleşik değil. Bu durumun farkına varılmış olacak ki, adına müze kurma çalışmaları sürüyor. Kemal Sunal’ı yaşamı ve sanatıyla iyi yansıtacak bir müze hem kente renk katar hem de turistlerin uğrak yeri haline gelebilir.

        ➔Kısaca eski ile yeni uyumlaşmış ve bir Malatya kimliği ortaya çıkmış, eksiği ise Kemal Sunal Müzesi.

        MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK

        Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile sohbet ederken Malatya’nın nitelikli göç verip niteliksiz göç aldığını belirtiyor. Kente yeni gelenlerin uyumu ve kaynaşması için kurdukları Mahalle Müzelerini Selahattin Gürkan şöyle anlattı:

        REKLAM

        ➔ “Bu bir sosyal entegrasyon projesidir. Gelen göçlerle şehrin kimliğinin, omurgasının değişmemesi lazım. Mahalleye aidiyetin oluşması lazım. O mahallede geçmişte ne olmuş, kimler yaşamış, şimdi kimler yaşıyor, bilinsin istiyoruz. Mahalleli tanışsın ve kaynaşsın.

        ➔Bu anlamda taşımalı eğitime karşıyım. Çocuk okula yürüyerek gitsin, esnaf onu tanısın ve korusun.

        ➔Hastası olan Mahalle Evine gitsin. Buralar hem mahallenin geçmişi hem de şimdiki ortak yaşam alanları ve geleceğin şekillendiği merkezler olsun. Bu merkezler sayesinde dayanışma ruhu gelişti, mahalle dinamiklerini ortaya çıkardı.”

        ‘HİÇ GAYRİMENKUL SATMADIM’

        ➔Malatya’nın toplam nüfusu 809 bin, kent merkezi nüfusu da 495 bin. Yarım milyonluk bir kentte üst geçit, alt geçit yok, caddeler, özellikle meydanlar ve parklar geniş.

        ➔Başkan Selahattin Gürkan bu durumu nasıl sağladıklarını “Kaynak yaratmak amacıyla hiç gayrimenkul satmadım. Belediyenin elindeki gayrimenkulleri de bu işler için tahsis ettik” diye açıkladı.

        ➔Kente çeki düzen verilmesi, Aslantepe Höyüğü’nün dünya mirası listesine alınması, zengin mutfak kültürünün sunulacağı Yeşilyurt ve Gündüzbey gibi içinde tarihi binaları, yeşili ve suyu bulunan bir vadiye sahip olması Malatya’yı önümüzdeki yıllarda turizme hazırlıyor.

        FIRAT HAVZASI DESTİNASYONU

        ➔Bunun önemli hazırlıklarından biri de Malatya mutfağının vejetaryen sınıfından UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına başvurması. Bülent Tüfenkci ile Gündüzbey’de kiraz bahçeleri altında sohbet ederken önümüzdeki toplantılardan birinde sonucun çıkmasının beklendiğini aktardı.

        ➔Bunda 80 çeşit bulgur yemeğinin etkisinin olacağını belirten Tüfenkci vejetaryen mutfak onayı alınırsa Aslantepe ile tanıtımının birlikte yapılacağını ve sinerji yaratacağını söyledi.

        REKLAM

        ➔Bülent Tüfenkci turizmde UNESCO’ya kayıtlı ilk kültürel varlık Sivas Divriği Camii'nden başlayacak, Kemaliye ve kanyonlardan geçecek, Malatya’ya uğrayıp Harput’ta son bulacak Fırat Havzası Destinasyonu oluşturmayı hedeflediklerini anlattı.

        SANAYİ ŞEHRİ

        Bülent Tüfenkci’nin verdiği bilgiye göre kentteki ekonomik yatırımların özet bilançosu şöyle:

        ­­­➔”6. Bölge Teşviklerinden yararlanması Malatya’yı yatırım açısından canlı bir merkez haline getirdi. Fabrika sayısı 380’e, çalışan sayısı 42 bine yükseldi. Bunun yaklaşık 20 bini son 3-4 yılda istihdam edildi. İstanbul’dan, Diyarbakır’dan Kayseri’den gelen girişimciler oldu.

        ➔İhracat 410 milyon dolar ama yeterli değil, hedef 1 milyar dolara çıkarmak.

        ➔İhracatta denizyolu ulaşımı önemli. Malatya-İskenderun arası demiryolu ile 8 saat. Bunu

        4 saate indirecek hızlı demiryolu inşası sürüyor. O zaman limana daha yakın olacağız.

        ➔Malatya Havalimanı’nda sadece 6 uçaklık park yeri olması bir sıkıntıydı. Genişletme çalışması sürüyor. İki pistimiz ise yeterli.

        KAYISI İYİ PARA EDİYOR

        ➔Son yıllarda kayısı iyi para ediyor. Kilosu 7-10 dolara ihraç ediliyor. Dünya kuru kayısısının yaklaşık yüzde 80’i Malatya’dan. Yurt içinde ise 110 liraya çıktı.

        ➔Bunda TMO’nun 2 yıldır devreye girmesi ve 2 tane lisanslı depo açılması önemli. TMO pek alım yapmadı ama ismi yetti.

        Lisanslı depolar da fark yarattı. Üreticiye ücretsiz, tüccara ücretli depolama sunuluyor. Elinde malı olanın hemen pazara sunması gerekmiyor. Karşılığında kredi alma imkanı var.

        Burada işçi bulmakta zorlanıyorlar. Kayısı da iyi para edince gelir durumu iyi oluyor, ücreti düşük buluyor. Ancak dışarıdan göç alarak kapatılıyor bu açık.

        ➔Burada atıl durumdaki Vagon Fabrikası’nın yerini Kızılay’a tahsis ettik. Kızılay burada lojistik merkez kurdu. 100 milyon liradan fazla yatırım yaptılar. Çadır, mobil evler yapıyorlar.

        ➔Erdemir burada 5 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Bilkent kampus açıyor.”

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar