Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Doktor House değil müzisyen Hugh Laurie!, doktor house, house md, the copper band

        Heja BOZYEL / HT PAZAR

        Çarşamba günü Harbiye Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde küçük bir blues bar kurulmuştu. Kadife perdeleri, avizesi, ışıklarıyla her şey tamdı. Piyanonun başındaysa Dr. House rolüyle tanıdığımız Hugh Laurie vardı. The Copper Band ile muazzam bir konser verdi.

        21. Istanbul Caz Festivali kapsamında Akasya Acıbadem’in gösteri sponsorluğunu üstlendiği, Hugh Laurie with The Copper Bottom Band konseri bu yazın en heyecan verici konserlerinden biriydi. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu tıklım tıklım doluydu hatta sahneyi tepeden gören meydanda bile biletsiz izleyiciler vardı. Laurie de bu kalabalığın hakkını veriyordu. Sadece iyi bir müzisyen olarak değil; her şarkının kendisi açısından hikâyesini anlatarak, seyirciyle sürekli iletişim halindeydi. Kendini yerlere de attı, zıplayarak dans da etti. Başka ülkelerdeki konserlerinde tango yaptığını duymuş, bizde neler yapacağını merak etmiştim. Tango, bizim konser için az kalırdı! 5 bin seyircinin olduğu konserde The Copper Band’in her üyesi en az Laurie kadar alkış aldı. Konserin her anı unutulmazdı ama arka sıradaki seyircilerden birinin Laurie’nin şarkı aralarındaki teatral jestlerinden birini izlerken “Şimdi o dizideki karakterinin hareketlerini mi yapıyor” demesi, konserin özeti olabilir galiba. Çünkü, Laurie oyunculuğunu da sahneye taşıdı ama Açıkhava’daki o 5 bin kişi için artık asla sadece “Oyuncu ya da dünyanın en çok kazanan televizyon yıldızı Dr. House” değildi. Zaten konser öncesinde kendisiyle yaptığımız röportajda da müzisyen olarak anılmak istediğini söylemişti. İstediği oldu.

        SAHTE GAZETECİYE GEÇİT YOK

        Konserden sonra kısıtlı sayıda basın mensubu için “Let them talk” yani “Bırakın konuşsunlar” buluşması vardı. Laurie, sahnede göründüğünden bile daha büyük ve daha eğlenceliymiş onu gördük bu kısa tanışmada. Ha bu arada, 3 hayranı kaldığı oteli öğrenmiş, bir şekilde tur menajerini otelde yakalamış ve konuşmayı başarmış. Sonra da “Biz Habertürk Gazetesi’nde çalışıyoruz, acaba 2-3 soruluk röportaj yapabilir miyiz” demişler. Tur menajeri ise “Habertürk röportajını Heja yaptı bile” demiş. Adamda nasıl bir isim hafızası var bilmiyorum ama bu olayı kendi anlattı. Yani aklınızda olsun bir dahaki sefere, hayranı olduğunuz sanatçıya gazeteci olduğunuzu söylerseniz, başka bir gazete seçin, Habertürk akılda kalıcı oluyor!

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa