Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aile içi şiddet masaya yatırıldı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, aile içi şiddet, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi

        Neşet KARADAĞ / ADANA(AHT)

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği toplantıda, artan aile içi şiddet suçları karşısında alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, aile içi şiddete karşı koordineli hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

        Adliyenin toplantı salonunda düzenlenen "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadın Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun Uygulanması" konulu toplantıya Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, aile mahkemeleri hakimleri, Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu'nda görev alan savcılar, 6284 Sayılı kanun kapsamında kurulan Adana Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Esra Evelek, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nde aile içi suçlara bakan jandarma personeli ve emniyet amiri ile polis memuru katıldı.

        'KOORDİNELİ HAREKET EDİLMELİ'

        Toplantının açılış konuşmasını yapan Başsavcısı Ali Yeldan, özellikle tekrar eden şiddet olaylarına dikkat çekti. Özellikle tekrarlanan şiddet olaylarında yapılacak müdahalenin işlemlerinin doğru planlama dahilinde olması gerektiğini ifade eden Başsavcı Yeldan,"Hangi tedbirler alınacak, hangi yol izlenecek ve hangi mevzuat işletilecek, bu konuda mutlaka uzman görüşü alınması gerekiyor. O yüzden tekrarlayan şiddet olaylarında aile içi şiddet suçlarına bakan savcılarımızla, aile hakimlerimizle ve bu işi koordine etmekle yükümlü bulunan ŞÖNİM'le koordineli hale getirmemiz gerekiyor.Tekrar eden şiddet olaylarında mağduru mutlaka ŞÖNİM'e yönlendirmeliyiz. Olayın uzmanlarının öngördüğü şekilde sürekli takip etmemiz ve yönetmemiz gerekiyor" dedi.

        'AİLE İÇİ ŞİDDET BÜTÜN ÜLKELERİN SORUNU'

        ŞÖNİM Müdürü Esra Evelek, merkezde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda toplantıya katılanlara bir sunum yaptı. Evelek, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı karakollar ile Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis merkezleri ile yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı. Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ahmet Çam da, katılımcıların dikkatini çekmek için gazetelerde kadına yönelik şiddet olaylarının yer aldığı küpürleri derleyip bir sunum yaptı. Savcı Çam, kadına yönelik şiddetin günümüzde en küçük toplumlardan en gelişmiş toplumlara kadar bütün ülkelerin çözüm aradığı konuların başında geldiğini söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa