Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Zihnimizi nasıl sakinleştiririz?

        ASLI ÖZTÜRK / HT PAZAR

        Her kadın içindeki küçük kızla buluşsun, o kızı sımsıkı kucaklasın ve onu sevdiğini söylesin. Kadın olmaktan mutlu ve memnun olsun, kadın bedeninde olmayı sevsin. Yaşamını sınırlandıran tüm duygu, korku ve inançlardan özgürleşsin. Aşk olsun” diyen yaşam koçu Hande Akın’a, “Söylemek kolay da bugünün koşullarında bu nasıl olacak” diye sormak için kapısını çaldım. Bu hususta bir de kitap yazmış; adı Kadın Olmak... Akın’la kitabını ve mutluluğa ulaşmanın yollarını konuştuk.

        - Danışanlarınıza “Ben zamanı” yaratmalarını öneriyorsunuz.

        Yani? Kendini tanıma ve keşfetmenin direkt yoludur. Bu ille bir eğitim ve seminere ihtiyacınız var demek de değildir. Ben zamanı, tüm sorunlardan ve işlerden arınıp hiçbir şey düşünmeden anı yaşadığımız zaman dilimidir. İçinde bulunduğumuz şartlar ve toplumsal durumumuz göz önüne alındığında ■ “Ben zamanı” yaratmak kolay mı? Toplumsal kaosun çözümü kendimizi düzeltmekten geçiyor. Bireyler değişirse kolektif bilinç de değişir.

        -Peki oturduğumuz yerden, bir şey yapmadan böyle düşünerek mutlu olabilmek mümkün mü?

        Orada bir püf noktası var. Düşünce, gücünü duygulardan alıyor. Bir şeye düşünce gücüyle kanalize olmak bir süre sonra inanca dönüşüyor. İnancı sağlamlaştıran şeyler de duygularımız. Yani duygularımızı dönüştürüp özgürleştirmeliyiz.

        - Her şey içimizde mi bitiyor yani? Yapılacak somut bir şey yok mu?

        Önce düşüncelerinizle ikna olup sonra eyleme dönüştürebileceğiniz şeyler var. İşinizi, yaşantınızı, hobilerinizi değiştirebilirsiniz. Ama mutlu olmak öncelikle düşünce bazında inanmakla alakalı.

        - Somut bir mutluluk formülü arıyorum... Hareket etmeliyiz. Doğayla birarada olmak da çok şifalıdır. Manyetik alanlardan uzaklaştığımızda zihnimizi sakinleştirebiliriz.

        ‘BİZE CİNSELLİĞİN DOĞAL BİR İHTİYAÇ OLDUĞU ÖĞRETİLMEDİ’

        - Kitabınızda kadın olmanın inceliklerini, zorluklarını yazmış, cinsellikle ilgili birçok konu ve soruna değinmişsiniz. Fakat kendinizle ilgili fazla detay vermemişsiniz. Neden?

        Kendimle ilgili küçük örneklerle kitabı destekledim. Anadolu’daki kadınlar da bu kitabı okusun istiyorum. Cinsellikle ilgili hikâyeler onları ürkütebilir. Herkesi düşünmek zorundayım.

        -Kadın olamamaktan, hissedememekten bahsetmişsiniz. Nasıl oluyor bu?

        Bilinçaltımızda kendimizi değersiz hissetmemiz başlı başına bir problem. Ayrıca cinselliğin ayıp ve günah olarak anlatılması da kadınların kadın gibi hissedememesine sebep oluyor. Kendi değerimizi bilmediğimiz için sahte ilişkiler yaşıyor, cinselliği yaşamaktan utandığımız için de mutsuz oluyoruz.

        - Cinsellikten utanmamızın sebebi ne?

        Çocukken bize cinselliğin doğal bir ihtiyaç olduğu öğretilmedi. Bu yüzden utanç, pişmanlık ve suçluluk duyuyoruz. Unutmamalıyız ki çocuk yapmak için bu gerekli. Yaradan’ın koyduğu bir kural.

        - Bütün bu bilinçaltı ve toplumsal baskıyı bir kenara koyarsak, kadınların cinsellikte yaşadığı problemlerin karşılarındaki erkekle bağlantısı ne boyutta?

        Partnerle yaşanan problemlerin bilinçaltında yarattığı sorunlar da kadının cinselliğini etkileyebilir. İlişkinin nasıl olduğu, kadının kendini rahat hissetmesi ve sevildiğini düşünüyor olması önemli. “

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa