Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Kadınlar ‘öz’üne dönüyor

        HT CUMARTESİ / Ayşe KİRAZ

        Sadece 3.5 günün sonunda hayatınızda müthiş bir değişimin başlayacağına inanmak, aslında bir hayli zor. Ama her şey denemekle başlıyor ve deneyenler hayatlarında çok olumlu değişimler yaşamaya başladıklarını savunuyor. Coming Into Your Own - CIYO (Kadınlara Özel İçsel Liderlik Deneyimi) bildik kişisel gelişim programlarından farklı. En önemli farkı, kişisel gelişime özel farklı ekolleri birarada barındırması.

        ABD’li Ashland Institute tarafından geliştirilen ve 20 yıldır Kuzey Amerika, Avrupa ve Afrika’nın çeşitli ülkelerinde pek çok kadının ilgisini çeken bu program, Mart 2011’den bu yana İstanbul’da Türk ve yabancı kadınlarla buluşuyor. Sakin ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilen 3.5 günlük atölye çalışması, katılımcılarla birebir gerçekleştirilen bir açılış görüşmesi ve bazı hazırlık çalışmalarıyla başlıyor. İlk gün katılımcılar birbirlerini tanıyor, ikinci gün gruplara ayrılarak içlerindeki asıl “ben”i bulma sürecini başlatıyor. Üçüncü günün sonunda katılımcılar içgörülerini ve farkındalıklarını güçlendirmiş, hedefleri doğrultusunda kendilerine verilen kişiye özel koçluk takibi sonunda yeni bir hayata başlamayı hedefliyor. Kalan yarım gün ise “hak edilmiş” keyif, doğada yürüyüş ve eğlenceye ayrılıyor.

        Programın koçlarından Burcu Yalman, “Bu süreçte her kadın bireysel yolculuğuna odaklanıyor, onun yaşamını şimdiye dek nasıl yönlendirdiğini, ne tür zorluklardan geçtiğini ve hangi başarılara ulaştığını ortaya çıkarıyoruz. Mevcut ve ileride ortaya çıkabilecek zorlukları belirlemek için birlikte çalışıyor ve her bir kadının isteklerine ulaşmasına ve gelişimine destek veriyoruz” diyor. “Programımızda, öncelikle yaşam döngüsünde ‘kadın olma’ hallerine bakıyoruz. Doğumdan ölüme kadarki süreçte kadın olmanın zihinsel, duygusal ve ruhsal gelişimimize etkisini hatırlıyoruz...

        İŞ VE EV ARASINDA KALAN KADINLAR

        Coming Into Your Own, Türkiye’de başladığı günden bu yana 25-65 yaş aralığında çok farklı profilde kadın katılımcıyı ağırlamış. Aralarında profesyoneller, girişimciler, ev hanımları, sanatçılar, doktorlar, danışmanlar, eğitmenler, koçlar, yöneticiler, öğrenciler bulunuyor. Ama en çok da iş ve ev hayatı arasında sıkışıp kalmış ve koşmaktan gerçekten yorulmuş kadınlar... Bazı büyük kurumlar kadın yöneticilerinin içsel liderlik gelişimlerini bu programla desteklemiş. İpek Arcan da programı şöyle özetliyor: “Kadın olarak hayatta çok farklı rollerimiz var; eş, anne, işkadını, evlat. Bu farklı rollerin arasında dengeyi bulmak çok zor ve zaten bir süre sonra işin dengesi de kaçıyor. Biz bu program ile kadınların kendi içindeki dengeyi bulmalarına yardımcı oluyoruz. ‘Özümde ne var, kendimi nasıl ifade edersem hem kendime hem çevreme daha yararlı olabilirim’in cevabını arıyoruz birlikte.”

        Program takvimi

        İstanbul’un biraz dışında, doğayla iç içe bir ortamda gerçekleştirilen CIYO programları yılın belirli zamanlarında yapılıyor. Bir sonraki eğitim 5-8 Haziran arası...

        Katılımcılar ne dedi?

        Aysun Sökmen (The Sütçü - Gündönümü Çiftliği) “İneklerime gösterdiğim ilgi ve şefkati kendime göstermeyi, kendimde görmeyi öğrendim.”

        Aysugül Alptekin (Grup Medikal Müdürü - Biopharma)

        “Kendini bul ve kendine gel: Bundan sonra hayattaki rolünü ve ne istediğini anlamak için fırsat.”

        Esra Fanosçu (Kurumsal Gayrimenkuller Direktörü - HSBC)

        “Özüne yaptığın yolculuk, yapabileceğin en renkli yolculuk.”

        Sanem Oktar (Kurucu & CEO - DirectComm)

        “Kendinizle yüzleşmek ve daha mutlu olmak istiyorsanız aradığınız güç uzağınızda değil...”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa