Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eşinizi kıskanıyor musunuz?

        Emine Erdoğan, Hülya Avşar'ın, Başbakan Tayyip Erdoğan'a sorduğu ancak yanıtını alamadığı 'Eşiniz sizi kıskanıyor mu?' sorusuna Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yanıt verdi. "Medeniyetlerarası Diyalogda Kadınların Rolünün Artırılması" konulu toplantıya katılan Emine Erdoğan bu soruyu yanıtlarken, henüz Avşar'ın programının ikinci bölümü yayınlanmamıştı ve Başbakan'ın bu soruya verdiği yanıtı bilmiyordu. Röportajla yakından ilgilendiği ve gazetelerde çıkan haberleri okuduğu anlaşılan Emine Erdoğan, daha Başbakan Erdoğan'ın yanıtını öğrenmeden, "Bu sorunun cevabının içinde mutlaka ben varım, ondan hiç şüphem yok. 'Başkalarının ne düşündüğü değil, hanımımın ne düşündüğü önemli' demiştir. Ben bu cevaptan eminim, kesinlikle böyle demiştir. Eskilerin tabiriyle buna tahtında müstetir (ima yoluyla anlatılan şey) denir" değerlendirmesini yaptı. Emine Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ı yakışıklı bulduğunu da söyledi.

        'HANGİSİNDEN BAŞLAYALIM?'

        Emine Erdoğan'a, "Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesini iptal etmesine yönelik sorumuza ise, "Ah ah hangisinden başlayayım ki?" dedi. Ancak bu konuda başka bir değerlendirmede bulunmadı.

        ZİRVE TÜRKİYE'DE YAPILACAK

        "Medeniyetlerarası Diyalogda Kadınların Rolünün Artırılması" konulu "First Lady"ler zirvesinde dünya liderlerinin eşlerine seslenen Emine Erdoğan, birkaç ay sonra benzer bir toplantıyı Türkiye'de yapmayı planlıyor. İstanbul'da yapılması düşünülen bu toplantıda Emine Erdoğan, çok sayıda dünya liderinin eşini ağırlayacak.

        Başbakan ne demişti? Hülya Avşar, Türkmax kanalında yayınlanan programına konuk ettiği Başbakan Erdoğan'a değişik sorular sordu. Bu sorulardan biri de "Hanımların sizi yakışıklı bulmaları hoşunuza gidiyor mu?" oldu. Başbakan Erdoğan bu soruya, "O, vatandaşların takdirine ait" yanıtını verdi. Erdoğan, "Emine Hanım sizi bu noktada kıskanıyor mu?" sorusu üzerine de, "Şimdi Emine Hanım bu noktada takdirini yapmış ve beraberce bir dünya oluşturmuşuz. Asıl önemli olan eşimin takdiri tabii" dedi. Erdoğan, "Emine Hanım, çok hoş bir hanım. Sizi kıskanıyor mudur acaba?" sorusuna, "Bunu eşimle konuşun, kendisine sorun" yanıtını verdi.

        SABAH

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa